Tuinen Mien Ruys open

/Tuinen Mien Ruys open
Laden Evenementen

Vanaf donderdag 1 april zijn de Tuinen Mien Ruys weer open en vindt er tevens t/m 24 mei een expositie van PrintedPlant plaats: unieke art prints door (mode)ontwerper Ger-Jan de Gilde in de Boerenschuur. Ger-Jan de Gilde maakt botanische reliëfdrukprints in zeer kleine oplage. De kunstenaar, die in zijn modeontwerpen streeft naar controle en perfectie, staat in zijn vrije werk het toeval toe. De handmatigheid van het maakproces, levert steeds unieke werken op in uiteenlopende kleurstellingen. De art prints worden gedrukt op Clairfontaine grained paper. De prints, die elkaar vaak in paren van twee versterken, zijn gesigneerd met de Latijnse plantennaam, het editie nummer en de handtekening van de maker. Edities zijn nooit groter dan 10 stuks. De prints kosten in formaat A2 € 100,- per stuk. (A5 €10,- per stuk, A1 €200,- per stuk)

printedplants GJ de Gilde printedplants GJ de Gilde

In binnenruimte Ruysend Riet is een expositie ingericht over bomen en hun functie in de tuin. De zienswijze hierover van Mien Ruys blijkt heden ten dage nog zeer actueel!

Algemene informatie:
Na een bijzonder seizoen in 2020 hoopt men in 2021 gewoon op 1 april open te gaan. Vanaf donderdag 1 april 2021 zijn de bezoekers van harte welkom om inspiratie op te doen of om gewoon te genieten van het werk van Nederlands bekendste tuin-landschapsarchitecte Mien Ruys. De Tuinen Mien Ruys bestaan uit 30 tuinen. Het is het levenswerk van Mien Ruys die vanaf 1924 tot eind jaren 90 heeft geëxperimenteerd met planten, vormgeving en materialen. Tijdens een wandeling met behulp van een boekje of audiotour maakt u kennis met de tuinen. Er zijn diverse binnenruimtes waar u zich kunt laten informeren en inspireren. Ook zijn er regelmatig exposities.

In het Plantenhof is een uitgebreid assortiment van vaste planten te koop.
Openingstijden & Adres Maandag t/m zaterdag 10.00 uur tot 17.00 uur Zondag 12.00 uur tot 17.00 uur.
Entreeprijs €9,- kinderen 4 t/m 16 jaar & studenten €4,-
Moerheimstraat 84 | 7701CG Dedemsvaart |0523 614 774 www.tuinenmienruys.nl | info@tuinenmienruys.nl