Open tuinen Veere

//Open tuinen Veere

Open tuinen Veere

Zaterdag 9 juni (11.00-17.00 uur) en zondag 10 juni (12.00-17.00 uur) 2018:

In juni is Veere op haar mooist. De pittoreske steegjes zijn bezaaid met stokrozen en over oude stadsmuren slingert uitbundig bloeiende blauwe regen. Achter de monumentale gevels gaan bijzondere tuinen schuil. Tijdens het open tuinenweekend, traditioneel in het tweede weekend van juni, stellen tien particuliere eigenaren hun ‘Zeeuwse hofjes’ open voor publiek. Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter. De opbrengst van de entreegelden komt geheel ten goede aan de restauratie en het onderhoud van de Kleine Kerk in Veere. De kerk is tijdens het tuinenweekend gratis geopend, zodat bezoekers de prachtige, soms nog 17e-eeuwse inrichting kunnen bewonderen.

Volop inspiratie
De deelnemende tuinen wisselen jaarlijks. Ook bezoekers die eerder een open tuinenweekend hebben bezocht, kunnen nieuwe inspiratie opdoen. In sommige tuinen is iets extra’s te doen, zoals een tuinconcert en verkoop van kunst, brocante, of lekkere versnaperingen. Nieuw dit jaar is de stokrozenfair, met artikelen en demonstraties geïnspireerd op het thema Veere Stokrozenstad. Daarnaast kunt u hier terecht voor informatie over diverse stokroosvariëteiten.

Combineer uw bezoek
De totale route is per fiets of te voet af te leggen. De stadskern en het buitengebied zijn ook per auto bereikbaar. Wandelliefhebbers hebben de mogelijkheid aan te sluiten op de rondgang over de historische stadswallen en/of de wandelroute door het natuurrijke Veerse krekengebied. Ook leuk: combineer uw bezoek met een vaartochtje over het Veerse meer of verdiep u in de historie van het stadje in Museum Veere. Op zaterdag 9 juni wordt tevens het beiaardfestival georganiseerd met o.a. een concert van bloemenmelodieën op het carillon van het oude Stadhuis, te beluisteren in de naastgelegen tuinen.

Toegang
Entrée per tuin Є 2,-. Passe-partout voor alle tuinen Є 10,-. Een passe-partout inclusief plattegrond is verkrijgbaar in de Kleine Kerk of in de deelnemende tuinen. Een losse entreekaart betaalt u in de betreffende tuin. Het officiële startpunt is de Kleine Kerk, Kapellestraat 27, 4351 AL Veere. Kijk voor actuele informatie op www.veere-stad.nl en volg ons op www.facebook.com/opentuinenveere.

2018-02-05T10:08:37+02:007 juni 2018|Nieuws|