1e Meestertitels hoveniersbranche

//1e Meestertitels hoveniersbranche

1e Meestertitels hoveniersbranche

Gisteravond zijn op kasteel Groeneveld in Baarn de eerste twee Meesterhoveniers in Nederland geïnaugureerd. Gerwin van de Pol en Teun van der Meijden hebben aangetoond over de hoogste graad van hedendaags vakmanschap te beschikken. De titel is een initiatief van VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen.

Met de Meestertitel wil VHG excellent hedendaags vakmanschap waarderen en onder de aandacht brengen. VHG-directeur Egbert Roozen: “De Meestertitel geeft de individuele professional, het hoveniersbedrijf én het hoveniersvak meer aanzien. En dat is belangrijk voor de uitstraling van het groene vakmanschap. Op deze manier tillen we het vak naar een hoger niveau en maken we het aantrekkelijker voor bijvoorbeeld jongeren om in te stromen. Hiermee sluiten we ook aan bij de wens van minister Bussemaker van OCW om excellent vakmanschap weer de aandacht te geven die het verdient.”

Beoordeling
Een onafhankelijke examencommissie beoordeelde of de kandidaten aan de hoge eisen van de Meestertitel voldoen als het gaat om theoretische, praktische en sociale vaardigheden. Dat gebeurde op basis van het curriculum vitae van de kandidaten en een gedetailleerd portfolio waarin meerdere aanleg- en onderhoudsprojecten moesten worden beschreven. Belangrijk onderdeel van de beoordeling was een uitgebreide presentatie van aangelegde en onderhouden tuinen en het bezoek aan enkele van deze tuinen. De procedure werd afgesloten met een branche-examen.

Ambassadeurs
De kersverse Meesterhoveniers hebben vol overgave aan het erkenningstraject deelgenomen. “De lat lag hoog, maar ik was meteen enthousiast”, aldus Teun van der Meijden, eigenaar van Blommeij Groenprojecten in Gemonde. “Met deze titel wil ik jongeren motiveren en laten zien dat het vak veel meer is dan schoffelen.”
Voor Gerwin van de Pol, eigenaar van GroenXpert in Wijchen, is de titel de kroon op zijn vakmanschap. “Met deze officiële erkenning straal ik nog meer vertrouwen uit naar mijn klanten. Daarnaast ben ik met trots ambassadeur voor de bedrijfstak.”

2017-06-28T15:37:41+02:0028 juni 2017|Nieuws|