Kwaliteitspotgrond met meerwaarden

//Kwaliteitspotgrond met meerwaarden

Kwaliteitspotgrond met meerwaarden

DCM ECOTERRA
kwaliteitspotgrond met meerwaarden

Met DCM ECOTERRA worden de kwaliteitspotgronden van DCM bedoeld. Op de markt zijn er vele soorten potgrond beschikbaar. Maar de ene potgrond is de andere niet. Het verschil tussen de vele potgronden is vaak enorm, zowel qua prijs als qua kwaliteit. DCM hecht veel belang aan de kwaliteit van de grondstoffen die in zijn potgronden worden verwerkt en brengt dan ook enkel de beste potgrond op de markt. Hierdoor behoren de misschien niet tot de goedkoopste, maar zijn ze gegarandeerd wel de beste koop.

De ECOTERRA-potgronden van DCM zijn zo bijzonder, omdat ze niet alleen de beste veensoorten bevatten, maar bovendien verrijkt zijn met organische meststoffen voor 100 dagen zachtwerkende voeding. DCM is inderdaad reeds vele jaren dé referentie in het bemesten van biologische potgronden voor professioneel gebruik. De organische meststoffen bieden immers heel wat voordelen die de kwaliteit van de potgrond alleen maar ten goede komen.
Zo stimuleren ze bijvoorbeeld de microbiële activiteit en verbeteren ze de fosforwerking. Een goede fosforwerking zorgt op haar beurt voor de ontwikkeling van stevige wortels en een rijke bloei. Ook de andere voedingselementen die in de organische meststoffen aanwezig zijn garanderen een meer gespreide en verlengde werking. De van nature aanwezige sporenelementen vormen bovendien een extra troef! Ook niet onbelangrijk is, dat deze meststoffen steeds worden toegevoegd in de vorm van ultrafijne MINIGRAN wonderkorreltjes. Hierdoor garanderen ze een perfect homogene verdeling van de voedingsstoffen in de potgronden en bestaat er minder gevaar voor verbranding.

DCM ECOTERRA staat voor
– profikwaliteit: samengesteld op basis van de beste veensoorten voor een blijvend luchtige en elastische structuur
– extra toeslagstoffen: lava, klei, kokosvezels, stukjes schors, waterkristallen, puimsteen, enz. afhankelijk van het type plant of de toepassing waarvoor de potgrond bedoeld is
– organisch bemest met DCM MINIGRAN: voor 100 dagen zachtwerkende voeding
– biokwaliteit: samengesteld op basis van ingrediënten die toegelaten zijn voor de biologische landbouw
– gegarandeerd resultaat: een snelle inworteling, gezonde planten met sterke wortels en een goede bloei

DCM biedt een breed assortiment ECOTERRA-potgronden aan. Deze potgronden zijn specifiek op punt gesteld voor verschillende types planten en toepassingen.
DCM ECOTERRA Huis & Tuin is bijvoorbeeld een universele kwaliteitspotgrond voor alle planten in huis en in de tuin. DCM ECOTERRA Geraniums, Surfinia & Bloeiende Planten is dan weer speciaal samengesteld voor het in- en verpotten van allerlei eenjarige planten. DCM ECOTERRA Zaaien & Stekken is dankzij zijn extra fijne structuur ideaal voor stekjes en kiemplantjes. Voor het volledige assortiment verwijzen wij u graag naar onze website www.dcm-info.com.

2015-05-12T13:00:30+02:0012 mei 2015|Nieuws|