Alle borders bloeien!

//Alle borders bloeien!

Alle borders bloeien!

De vakanties zijn (bijna) begonnen en het is hoog zomer! Terwijl heel Nederland een beetje minder gas geeft, hebben De Tuin van Appeltern de handen meer dan vol aan de tuinen en diverse deelgebieden. Er komen extra veel bezoekers in deze periode en nog meer dan normaal wil men nu zo veel mogelijk mensen het optimale tuingevoel laten beleven!

Het gekke is dat ze zich nu even niet druk hoeven maken over de borders en plantcombinaties in de honderden tuinen. Door de voedselrijke voorzorg en de vochtregulatie floreren die bijna als vanzelf. Alle stijlen en duizenden plantcombinaties zijn nu te aanschouwen! Maar tussentijds concentreren ze zich op veel meer kleine dingen. De helderheid van het vijverwater, de vitaliteit van de kuipplanten, de kleur en kwaliteit van de tuinmeubelkussens, de ramen van de tuinhuisjes, de positie van de kunstwerken, de decoraties, het onkruid tussen de bestrating, de parasols op de diverse terrassen etc. etc.

Tuingeluk zit in een klein hoekje, maar tuinfrustraties evengoed. De enige manier om de kwaliteit te handhaven is het ritme. Elke 11e dag is de tuindienst op de plek waar zij ook 11 dagen geleden waren.

In juli bloeit bijna alles in het park. Bovendien zijn ook de vruchten overal zichtbaar. De bessen in de groentetuin zijn rijp. De tientallen Hortensia soorten bloeien. Favoriet bij velen zijn de Veronicastrum en Astrantia (Zeeuws knoopje). Het mooie van De Tuinen van Appeltern is dat ’s zomers ook de vele nieuwkomers voor het eerst bloeien.

Ga gerust is zelf kijken! www.appeltern.nl

2019-06-27T12:56:53+02:0027 juni 2019|Nieuws|