Bessen en vruchten open tuin weekend

//Bessen en vruchten open tuin weekend

Bessen en vruchten open tuin weekend

In september tonen veel bomen en struiken in Arboretum Arcadië hun bessen en vruchten, in vele vormen en kleuren. Wiecher selecteert bomen en struiken op hun aantrekkelijkheid gedurende meerdere seizoenen. Bloei, bladvorm, maar ook het dragen van vruchten maakt onderdeel uit van zijn afweging! Van 13 – 15 september van 10-17 uur.

Volgens Wiecher Huisman, tuinontwerper uit Gasselte, moet een tuin in alle seizoenen even aantrekkelijk zijn. Een uitgekiende selectie bijzondere bomen, heesters en coniferen voor een stevig fundament, aangevuld met siergrassen en winterharde vaste planten. Misschien, als de ruimte dat toelaat, natuurlijk ogende niveauverschillen, een trap, een mooie vaas, een vijver of waterloopje. Balans is het toverwoord.
Een tuin, ontworpen en gerealiseerd door Wiecher, weerspiegelt ook altijd de persoonlijkheid van de opdrachtgever. Dat lukt alleen dankzij de 40 jaar ervaring als ontwerper en adviseur. De ontwerpen zijn geënt op Chinese tuinen, waar rust en harmonie de boventoon voeren. Maar altijd gecombineerd met Groningse nuchterheid, want zijn wieg stond in Wildervank. Zweverig wordt het nooit.

Na vele tuinontwerpen voor anderen gemaakt te hebben, ontstond bij Wiecher Huisman het beeld van zijn droomtuin, waarin hij al zijn ervaring zou kunnen toepassen. In 2007 ging de schop in de grond voor Arboretum Arcadië in Gasselte. Nu, ongeveer 12 jaar later, is de tuin volgroeid en kun je lopen door de droom van Wiecher. De collectie van meer dan 1000 plantensoorten geeft bloei in het voorjaar, zomers verscheidenheid in blad- en groeivormen, kleurenpracht in het najaar en een prachtig wintersilhouet. Arcadië is het hele jaar te bezoeken!

Ga inspiratie opdoen in Arcadië en daarna zelf aan de slag of vraag Wiecher om een heel persoonlijk ontwerp. Arboretum Arcadië is hét geschikte uitstapje voor tuinclub of verzamelaar. Wiecher leidt u graag rond! www.wiecherhuisman.nl

2019-06-18T10:51:10+02:004 september 2019|Nieuws|