Bloembollentour in Amerongen

//Bloembollentour in Amerongen

Bloembollentour in Amerongen

Een tuinrondleiding voor elke bloembollenfan! In oktober 2018 zijn er tijdens de officiële aftrap van het bloembollenplantseizoen 75.000 lentebloeiers geplant in de tuinen van Kasteel Amerongen. Deze prachtige bloemen, waaronder de bijzondere historische tulp ‘Keizerskroon’ uit 1750, zijn in het voorjaar te bewonderen. Wilt u deze bijzondere aanplant graag zelf zien en er wat over horen? Meld u dan direct aan voor de bloembollentour op zaterdag 30 maart, 6 april of 20 april om 14.00 uur!

Passend bij de klassieke stijl van Kasteel Amerongen zijn er diverse historische tulpen waaronder Tulipa ‘Keizerskroon’ (1750), ‘Marjoletti’ (1894) en de gevlamde Rembrandttulp ‘Insulinde’ (1915) geplant. Tevens werd in de kasteeltuin een exclusieve Muscari-collectie geplant: blauwe maar ook witte, roze en crèmekleurige druifjes. In het gazon tussen het koetshuis en het kasteel zijn twee stroken met nectarrijke stinzenbollen geplant waaronder boerenkrokussen, wilde narcissen, bostulpen en sneeuwroem (Chionodoxa). Deze bollen bieden de bijenvolken en andere bestuivers volop voeding en leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. De verschillende soorten zorgen voor een gespreide bloei. Van februari tot medio mei zullen de lentebloeiers de kasteeltuin kleuren.

Tijdens de bloembollentour neemt een tuingids u mee door de kasteeltuin en gaat u samen de bijzondere aanplant bekijken. De gids zal u zo veel mogelijk over de bijzondere bloembollen vertellen. De rondleiding duurt circa 1 uur. Deze bloembollentour kost € 8,- per persoon. De museumkaart is niet geldig. Verkoop van tickets gaat uitsluitend online.

Aanvullende informatie:
• Datum: zaterdag 30 maart, 6 april of 20 april om 14.00 uur
• Entree: € 8,00 per persoon. Museumkaart is niet geldig.
• Toegankelijkheid: De tuin is wel rolstoel toegankelijk, maar het is wel over onverharde wegen dus het kan fysiek zwaar zijn.
• Ticketverkoop: online via www.kasteelamerongen.nl. Klik hier.
• Adres: Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen

2019-01-31T17:13:40+02:0031 januari 2019|Nieuws|