Bloemenweides met gezaaide vaste planten

//Bloemenweides met gezaaide vaste planten

Bloemenweides met gezaaide vaste planten

Een natuurlijke bloemweide aanleggen lijkt eenvoudig, maar is dat zeker niet. Welke planten houden van welke standplaats en hoe zorg je ervoor dat er met minimaal onderhoud maandenlang te genieten valt? Bloomingfields stelde diverse vasteplantenmengsels samen. Ze kunnen worden gezaaid óf zijn met voorgezaaide kant-en-klaar-matten in een handomdraai te leggen.

Tegenwoordig is er bij het ontwerpen van tuinen meer dan ooit aandacht voor de natuurlijke uitstraling, voor biodiversiteit en voor jaarrond aantrekkelijk. Alle drie aspecten die om vakkennis vragen: om kennis over de planten en hun groeiwensen maar ook om kennis over de bodem. De concepten van Bloomingfields zijn daarbij een uitkomst. Ze bieden combinaties van vaste planten in afgestemde kleurencombinaties en voor specifieke groeiplaatsen. Het gaat om mengsels van enkel vaste planten die óf ter plekke worden gezaaid óf aan te schaffen zijn in de vorm van voorgekweekte matten. Jan Hein Moors is de drijvende kracht achter Bloomingfields. ‘Zo’n tien jaar duurde mijn zoektocht naar hoe je het beste vaste planten kunt zaaien voor specifieke groeiplaatsen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Pictorial Meadows, dat er al jaren mee bezig was. Dit Engelse bedrijf is van origine opgezet door de bekende groenman Nigel Dunnett.’ Dunnett is naast professor in landschapsarchitectuur aan de universiteit van Sheffield ook (mede)uitgever van diverse boeken waarvan zijn laatste uit 2019 misschien wel het meest actueel is: The Essential Guide to Naturalistic Planting Design.

Het hele verhaal lezen? Koop het magazine in de winkel of in onze webshop: www.tijdschriftdetuin.nl of neem een abonnement a 41,95 per jaar (NL) en kies uit de volgende cadeaus: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk/

2021-12-17T10:37:27+02:0017 december 2021|Nieuws|