Bosanemonen en oosterse anemonen

//Bosanemonen en oosterse anemonen

Bosanemonen en oosterse anemonen

Net als eerdere jaren biedt De Warande in de maand januari een bijzonder assortiment bosanemonen aan. De donkerlila A. nemororsa ‘Royal Blue’, de witte met een opvallend blauw hart A. nemorosa ‘Blue Eyes’ zijn samen met de zuiver witte inheemse vorm A. nemorosa met een korting tot 50% te bestellen. Een ideaal moment om gunstig een groter arseaal te beplanten. Andere soorten bosanemonen zijn ook verkrijgbaar, in kleinere hoeveelheden.

A. nemorosa en A. ranunculoides zijn de bosanemomen. Dit zijn wortelstokken. Ze hebben al een duidelijke groeipunt maar kunnen bij vorstvrije temperaturen nog prima geplant worden. Plant circa 25 wortelstokken per m2, horizontaal, 3 tot 5 cm diep, bij voorkeur in humusrijke bodem, bijv. onder bladverliezende heesters- en/of bomen. Wat kalk toevoegen is altijd goed, mest is niet nodig voor bosanemonen.

De oosterse anemoon (A. blanda) is anders: dit is namelijk een knolletje. Zeer geschikt voor de zonnige plekjes. Ook hiervan is nog aanbod, in het blauw, lichtblauw, wit, en roze. www.sterkebollen.nl

2022-01-17T11:48:01+02:0017 januari 2022|Nieuws|