Botanische tuin in Hilversum

//Botanische tuin in Hilversum

Botanische tuin in Hilversum

Hilversum is omringd door groen en ook binnen de gemeentegrenzen zijn vele tuinen, parken en monumentale bomen te vinden. In een dergelijke omgeving vallen de twee botanische tuinen die Hilversum rijk is niet zo op. Op een steenworp afstand van het internationaal befaamde Pinetum Blijdenstein ligt nog een groene parel: de Costerustuin.

Mediastad Hilversum, de grootste plaats in het Gooi, telt ruim 90.000 inwoners. Een tuinstad – zonder stadsrechten – in het Groene Hart. Het aantal negentiende-eeuwse villa’s met grote tuinen is relatief hoog. Een van die wijken is De Boomberg, beschermd stadsgezicht in het Noordwestelijk villagebied. De wijk ligt tussen het Corversbos en het hart van Hilversum in. Het is even speuren om tussen alle villa’s met hun tuinen de twee groene parels van de wijk te ontdekken. Pinetum Blijdenstein timmert het meest aan de weg. De tuin is gespecialiseerd in coniferen, cycadeeën, Ephedra en rhododendrons. Het Pinetum is onderdeel van de Nationale Plantencollectie en vormt een van de belangrijke coniferencollecties in de wereld. Het Pinetum is jaarrond geopend en voor een klein bedrag kunt u er rondwandelen. Op de 1,2 hectare is veel te zien, maar u heeft vast nog tijd en energie om ook de bijna-buren te bezoeken: de Costerustuin.

Het hele verhaal lezen? Koop het lentenummer in de winkel of in onze webshop: www.tijdschriftdetuin.nl/shop/ Of neem een abonnement a € 41,95 per jaar (NL) en kies uit de volgende cadeaus: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk/
VANAF DIT JAAR OOK WEER LOS VERKRIJGBAAR IN BELGIË!

2021-04-29T16:44:32+02:0029 april 2021|Nieuws|