Calanthe, exotisch maar winterhard

//Calanthe, exotisch maar winterhard

Calanthe, exotisch maar winterhard

Een sieraad voor tuin en balkon. Het blijkt in Nederland goed mogelijk om een aantal exotisch ogende orchideeën met succes in de tuin aan te planten. Deze orchideeën verschillen onderling sterk, maar hebben als overeenkomst dat ze een spectaculaire aanvulling vormen op het Nederlandse sortiment tuinplanten.

Een aantal van deze exotisch ogende orchideeën vond zijn weg naar de liefhebber, zoals Cypripedium- en Pleione-hybriden. Calanthe is ook zo’n orchidee, waarvoor in Nederland een grote toekomst is. Eigenlijk lijkt deze plant maar weinig op andere winterharde orchideeën in de tuin. Om te beginnen is het zo ongeveer de enige wintergroene orchidee die met succes buiten kan worden gehouden. Het lichtgroene, ovaal toegespitste blad heeft wel iets van dat van een Hosta. Het blijft tot aan het voorjaar aan de plant, om daarna plaats te maken voor nieuw blad. Dat verschijnt uit schijnknollen, verdikte wortels waarin reservevoedsel wordt opgeslagen. Het blad is altijd lichtgroen, hierdoor is Calanthe uitermate geschikt om een beschaduwde plek in de tuin op te lichten. Alleen daarom al zorgt het blad in alle jaargetijden voor de nodige sierwaarde! In het voorjaar verschijnen ook de trossen bloemen, groeiend aan opgaande stengels.

Het hele verhaal lezen? Hier vindt u alle winkels waar het magazine verkocht wordt in Nederland en België: www.tijdschriftdetuin.nl/verkooppunten/ Of neem een abonnement a € 39,95 per jaar (NL) en kies uit de volgende cadeaus: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk

Verschillende tuin-orchideeën kunt u hier bestellen: www.tuinorchidee-webshop.com

2019-03-14T13:04:43+02:0014 maart 2019|Nieuws|