Dahlia’s op de Boschhoeve

//Dahlia’s op de Boschhoeve

Dahlia’s op de Boschhoeve

Kwekerij/tuin De Boschhoeve in Wolfheze zet op 5 en 6, 12 en 13 juli de zomerbollen in het zonnetje met speciale aandacht voor de Dahlia. Al vroeg in het voorjaar wordt een ruime selectie bollen opgepot. Ze krijgen de ruimte om uit te groeien tot grote, sterkte planten. In juli tonen ze veelbelovende knoppen of staan ze al fraai in bloei.

Kleur
Zomerbollen geven maandenlang kleur aan de border. Ze bloeien de hele zomer en gaan soms door tot laat in het najaar. Maar zomerbollen zijn ook een waardevolle aanvulling voor de (decoratieve) moestuin die steeds populairder wordt. Dahlia’s komen daar goed tot hun recht. Ook dit jaar heeft De Boschhoeve weer een ruim aanbod van bekende én nieuwe soorten. De vele borders en de siermoestuin zijn in deze tijd van het jaar een lust voor het oog. Ze bieden volop inspiratie voor bezoekers. Potten vol bloeiende zomerbollen sieren tafels en terrassen en ook de boeketten uit de pluktuin illustreren de bijzondere waarde van bloeiende zomerbollen.

Bloemrijk
Ook brocanteliefhebbers kunnen hun hart ophalen. In de grote schuur is ruim keus uit bloemrijk serviesgoed, oude vazen en potten, tweedehands bankjes, stoelen en tafels, zinken emmers, gieters en teilen en fraaie oude manden. Stoer zijn de oude veiling- bollen- en legerkisten, kratten en zinken bakken. De echte tuinier kan kiezen uit zaden, handgesmeed tuingereedschap van Sneeboer, bleek-potten uit Friesland en prachtige, vorstbestendige terracotta potten die onder invloed van weer en wind steeds mooier worden.

De theeschenkerij biedt koffie en thee met wat lekkers of een lekkere lunch. De kwekerij is tijdens deze dagen geopend van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve
Dineke Logtenberg
Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze
Tel. 026 – 4821231
Website: www.boschhoeve.nl

2019-04-03T15:55:28+02:002 juli 2019|Nieuws|