Bezoek de Hortus by Night avonden

//Bezoek de Hortus by Night avonden

Bezoek de Hortus by Night avonden

Ontdek de sprookjesachtige wereld van de botanische tuin bij nacht. Het jaarlijkse winterevenement van de Hortus Amsterdam keert terug: van 19 december t/m 3 januari vieren we de Hortus by Night avonden. Tijdens deze avonden kan je de sprookjesachtig verlichte botanische tuin en kassen bewonderen, meewandelen tijdens een spannende avondrondleiding en genieten van een warm drankje rond het kampvuur. Dit jaar is er bovendien een boel te leren over natuur in de nacht. Met de speciaal ontwikkelde ‘by Night’ routes in de Hortus-app ontdek je de nachtbrakers van het plantenrijk.

Date night in Amsterdam
Als de schemering valt, begint de magie. Tijdens Hortus by Night kun je met je geliefde, gezin of vrienden een winterse avondwandeling door de Hortus maken. De tuin en kassen zijn deze avonden geopend tot 22:00 uur. De Hortus creëert een knusse sfeer met duizenden glinsterende lichtjes in de tuin. In de kleurrijk verlichte kassen loop je langs eeuwenoude palmen en bijzondere tropische planten. Opwarmen na de wandeling kan met een hapje of drankje dat je af kunt halen bij de Oranjerie. Op het menu staan onder andere glühwein, warme chocolademelk en verschillende zoete en hartige lekkernijen uit de keuken van de Oranjerie.

Leer meer over natuur in de nacht
Ook planten hebben een nachtleven; sommige planten gaan in slaapstand en andere ‘nachtbloeiers’ ontluiken juist bij het vallen van de avond. Alle nachtbrakers in de Hortus zijn verwerkt in de speciaal ontwikkelde ‘by Night’ wandelroutes. Extra leuk is de avonturenroute ‘Nachtsafari’ voor kinderen (7 – 12 jaar). Wat kruipt, vliegt, verstopt en slaapt er in de Hortus in de nacht? De Hortus-app is gratis te downloaden via de Apple app store of Google play.

Voor bezoekers die de donkere tuin nog beter willen beleven, start er iedere avond een avondrondleiding onder begeleiding van een Hortusgids. De rondleidingen starten om 17:00 uur en 18:30 uur en duren ongeveer een uur (max vier personen per rondleiding).

Veilig bezoeken
De Hortus is een doorstroomlocatie en grotendeels in de buitenlucht. De Hortus heeft maatregelen getroffen om het bezoek aan de tuin en deelname aan activiteiten zo veilig mogelijk te maken. Om de Hortus te bezoeken is het verplicht een reservering te maken. Entreekaarten zijn te koop via dehortus.nl. Reserveer snel want op= op.

Openingstijden
De Hortus by Night winteravonden zijn dit jaar op:
19, 20, 21, 22, 23 december 2020
26, 27, 28, 29, 30 december 2020
2, 3 januari 2021
Gesloten op eerste kerstdag en oud&nieuwjaarsdag. Tijdens deze avonden is de Hortus open tot 22:00 uur.

Hortus by Night wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Kickstart Cultuurfonds. De winterverlichting is ontworpen door CityAura en Studio Isotoop.

www.dehortus.nl

2020-11-26T17:52:08+02:0026 november 2020|Nieuws|