Een vrolijke wildplukgids voor het hele gezin. ‘De smaak van wildplukken’ is een rijke inspiratiebron voor elke natuur- en tuinliefhebber en voor fans van eten uit de natuur. Van vogelmuur tot bosaardbei en van hazelnoot tot klaverzuring … Het hele jaar rond: met dit wildplukboek boordevol tips en heerlijke recepten raakt je hele gezin verslaafd aan lekker buiten zijn en samen koken met ingrediënten uit de natuur en de tuin!
Lekker buiten zijn en genieten van de natuur
Wildplukken is een geweldige manier om samen buiten te zijn en weer in contact te komen met de natuur. Ontdek wat wildplukken zo leuk maakt, van bramen plukken tot bosbessen-pannenkoeken maken. De vele ideeën en tips in dit boek inspireren om samen op pad te gaan op zoek naar eetbare planten en er lekkere, gezonde gerechten van te maken.
Wildplukken en koken het hele jaar rond …
In elk seizoen zijn eetbare planten te vinden. Je kunt dus het hele jaar rond heerlijke dingen maken, zoals bovist-kebabs, strandbiet-huff-a-puffs, sumak-limonade en zoete aardappel-en-kastanjeburgers. Als je eenmaal ontdekt hebt hoe leuk wildplukken is, dan is er geen houden meer aan.
‘De smaak van wildplukken’ biedt volop ideeën en inspiratie:
• Met buitentips: waarop te letten en benodigdheden
• Beschrijft 30 eetbare planten: waar te vinden, hoe te herkennen en weetjes
• Hoe eet je ze: wat te gebruiken en wat te vermijden
• Met makkelijke, lekkere en gezonde recepten
• Indeling per seizoen: het hele jaar rond lekker koken met ingrediënten uit de natuur
David Hamilton is een fervente wildplukker, tuinier en tijdschriftjournalist. Hij schreef talloze boeken en geeft al tien jaar wildpluklessen.
Titel: De smaak van wildplukken
Auteurs: David Hamilton
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: integraalband, full colour, 144 pagina’s
Formaat: 17 x 22,5 cm
ISBN: 9789050116909
Prijs: € 19,95
Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via www.knnvuitgeverij.nl
Neem nu een abonnement en ontvang een exemplaar zie: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk