Handboek voor de luie tuinier

//Handboek voor de luie tuinier

Handboek voor de luie tuinier

Adviezen en praktische tips voor een duurzame tuin. Klimaatverandering, stikstof, bestrijdingsmiddelen, vervuiling… soms lijken we machteloos te staan tegenover alle milieuproblemen. En waar kunnen we nog genieten van de natuur? Simpel: in je eigen tuin, of zelfs op je balkon. Want door het aanleggen van je eigen natuurtuin, groot of klein, maak je in één klap je eigen leefomgeving duurzamer, schoner, mooier en groener! Ook als je geen enkele ervaring met tuinieren hebt.

In het Duurzaam handboek voor de luie tuinier legt Loethe Olthuis, journalist en hartstochtelijk tuinliefhebber, in tien simpele stappen uit hoe je je eigen stukje bloeiende, weelderige natuur creëert. Ze vertelt je bijvoorbeeld waar gratis planten te vinden zijn. Hoe je je tuin klimaatbestendig kunt maken. Welke bloemen de meeste vlinders en bijen trekken en hoe er het hele jaar door kleur te zien is. Waarom je juist een luie tuinier moet zijn, zodat egels, vogels, insecten en andere dieren zich thuis voelen. En ze laat zien hoe je je eigen eettuin of smulbalkon met fruit en groente kunt aanleggen: kruiden in potten zijn al een prima begin.

Duurzaam handboek voor de luie tuinier

Met leesbaar plezier en oog voor mensen-met-drukke agenda’s (die heeft ze zelf ook) beschrijft Loethe haar praktische natuurtuin-stappenplan zo dat je meteen wilt beginnen! Ga aan de slag en geniet van je eigen stukje natuur aan huis.

Welke planten op welke plek?
word vrienden met je onkruid
Denk ook aan de vogels
Maak een smultuin en zet kruiden in bakken
Stop met opruimen
Sla je tegels aan gort
Lok hommels en bijen met bloembollen

Loethe Olthuis is onderzoeksjournalist. Ze schrijft al meer dan 25 jaar over onder andere voeding en duurzaamheid; ze heeft een tiental boeken op haar naam staan. Haar artikelen verschijnen vooral in de Volkskrant, maar bijvoorbeeld ook in Radar+, One World en ELLE Eten. Daarnaast geeft zij lezingen over gezonde voeding, tuinieren en duurzaamheid. Loethe heeft een grote tuin met moestuin, waardoor ze de seizoenen op haar duimpje kent én altijd lekker eet. En ja: ze is een luie tuinier. Want dat geeft het mooiste resultaat. www.spectrumlifestyle.nl

Neem nu een abonnement en ontvang een exemplaar: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk

2020-05-07T10:04:39+02:007 mei 2020|Nieuws|