Duurzaamste Hovenier van 2019

//Duurzaamste Hovenier van 2019

Duurzaamste Hovenier van 2019

Op woensdag 15 januari jl. heeft Tinka Chabot van het Arnhemse bedrijf S-kwadraat snoei-advies goud gewonnen in de catergorie Bedrijven tot en met 10 werknemers. Deze wedstrijd wordt al vele jaren georganiseerd door Tuin en Landschap, Innogreen, NLGreenlabel en Tuinkeur.

Tinka Chabot vindt het een enorme opsteker voor haar bedrijf. Dat betekent dat haar duurzame werkwijze steeds meer gewaardeerd wordt en ook steeds belangrijker wordt gevonden. Ze hoopt dat deze prijs andere hoveniers inspireert om op dezelfde duurzame manier te gaan werken. Ook hoopt ze dat het meer vrouwen interesseert om uitvoerend hovenier te worden. Het is toch nog voornamelijk een mannenzaak. Doordat steeds meer apparaten elektrisch apparaten worden en er steeds meer gereedschappen voor de vrouwenhand komen, wordt het zware werk minder zwaar en dus steeds meer haalbaar voor vrouwen. Tinka Chabot is er van overtuigd dat vrouwen in het vak een grote toegevoegde waarde hebben.

Tinka Chabot is gespecialiseerd in het snoeien van bomen en struiken en in de aanleg van klimaatbestendige en onderhoudsvriendelijke tuinen. Daarbij gebruikt ze uitsluitend duurzame materialen, zoals kastanjehout en inlandse Douglas, eik en lariks. Ook probeert ze in iedere tuin ruimte te maken voor een boom, zodat die als natuurlijke parasol kan dienen. Daarnaast creëert ze een paradijsje voor allerlei dieren, zodat plagen of overlast door ongewenste kruiden worden voorkomen. In deze tijden van klimaatverandering zorgt ze er ook voor dat haar tuinen een groot waterbergend vermogen hebben, o.a. door zoveel mogelijk ruimte voor planten te reserveren en door het gebruik van Olivijn, een CO2-absorberende halfverharding.

Haar uitgangspunt is: respect voor de plant = respect voor de klant.

Kijk voor meer informatie op www.s-kwadraat.net of bel 06-21 42 64 55

2020-01-16T11:59:41+02:0016 januari 2020|Nieuws|