Een avond vol inspiratie

//Een avond vol inspiratie

Een avond vol inspiratie

Het Kantinegesprek (hét ontwerpersplatform sinds 2012!) vindt op woensdag 12 juni aanstaande weer plaats: een avond vol inspiratie en ontmoeting over tuin- en landschapsontwerp, kunst, planten en materialen. Tijdens deze avond krijgen diverse sprekers de gelegenheid om hun werk voor het voetlicht te brengen. Er is weer een gevarieerd en interessant programma samengesteld. Locatie is als altijd het ACEC gebouw in Apeldoorn. Voor deze editie zijn de sprekers:

Marlonneke Willemsen is een Nederlandse documentairefotograaf. Haar project Invisible Threat onderzocht de schadelijke effecten van nieuwe tuinplanten op insecten en andere diertjes die in de tuin leven. Om dit te onderzoeken kocht Willemsen verschillende tuinplanten en voerde deze aan diverse insecten en slakken. Dit leidde tot een serie mooie, maar ook soms schokkende beelden die het onzichtbare dierenleed in onze tuinen laat zien. Willemsen komt haar project nader toelichten.

Ecologisch hovenier Siegrid Siderius combineert twee disciplines die zich richten op de buitenruimte. SiSi Licht is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in licht voor mens, plant en dier. En met SiSi Natuur ontwerpt en realiseert zij ecologische interventies, tuinen en landschappen voor maximale biodiversiteit. Nederland is het meest verlichte land op aarde. Kunnen we onze omgang met kunstlicht heroverwegen? Siderius zal in het Kantinegesprek oplossingen aandragen voor de vermindering van het negatieve effect van kunstlicht en alternatieven aanbieden.

Biocirculaire materiaalontwerpstudio Omlab is geen doorsnee ontwerpbureau, maar een omdenktank die ontwerpt voor infranatuur en natuurvriendelijk bouwen, zonder een greintje beton. Samen met de industrie onderzoekt Omlab circulaire toepassingen voor bouw, bodem en biodiversiteit. Margreet van Uffelen vertelt over missie, visie en de gerealiseerde projecten en producten van Omlab.

Taal- en cultuurwetenschapper Annet Breure, gegrepen door de volksverhalen, symboliek en folklore die achter plantennamen schuilgaan, richtte in 2018 Plantenverhalen op. Deze verborgen verhalen tonen de verwevenheid van het leven van de mens met de planten vanuit een cultuurhistorisch perspectief. Breure gebruikt verschillende media om via haar plantenverhalen de relatie met planten te verdiepen en te verbreden. Hiermee worden verschillende doelgroepen benaderd om actief mee te doen, de planten op een nieuwe manier te leren kennen, zich het erfgoed eigen te maken en zelf (planten)verhalen te delen. Op 12 juni deelt Breure het verhaal achter Plantenverhalen.

Koers is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1918 en inmiddels wordt gerund door de vierde generatie. Koers produceert en levert duurzame en milieuvriendelijke halfverhardingen. Het bedrijf ontwikkelt de producten in eigen beheer – deels van gerecyclede materialen – met daarbij als hoofdpunten de milieutechnische eigenschappen en een kwalitatief goed en duurzaam product. Tijdens het Kantinegesprek geven twee vertegenwoordigers van de firma een korte introductie over wat koersmix is, hoe je het toepast, de milieuvriendelijke aspecten ervan en de nieuwe koers.shop

Gezellig mee-eten kan om 18.00 uur voor € 17,50. De avond zelf start om 19.30 uur. Entree is gratis!
Aanmelden voor de avond en voor de optionele maaltijd is verplicht en kan via kantinegesprek@ontwerpinstituut.nl

2024-06-11T09:14:18+02:0011 juni 2024|Nieuws|