Een ‘vet’ weekend in Utrecht

//Een ‘vet’ weekend in Utrecht

Een ‘vet’ weekend in Utrecht

De Nederlands-Belgische vereniging van liefhebbers van cactussen en vetplanten ‘Succulenta’ bestaat dit jaar 100 jaar. Dit jubileum wordt groots gevierd met een voor iedereen toegankelijk jubileumweekend op zaterdag 15 en zondag 16 juni in de Tropische kassen van de Botanische Tuinen Fort Hoofddijk in Utrecht. Bezoekers kunnen kennis maken met succulenten en het kweken ervan. Leden van Succulenta staan klaar om uitleg te geven over de vereniging en met tips over het kweken van planten. Er zijn onder andere zaai- en entdemonstraties. Natuurlijk zijn er ook planten te koop. Op de verkoopmarkt kunt u terecht bij tientallen verkopers voor allerlei cactussen, vetplanten en andere bijzondere planten. Verder zijn er boeken, tijdschriften en zaden te koop. Op beide dagen wordt een lezing over succulenten gegeven. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. De Botanische Tuinen zijn op beide dagen open van 10 tot 16.30 uur.

Cactussen en vetplanten kweken
Succulenta werd in 1919 opgericht en is hiermee één van de oudste gespecialiseerde groenverenigingen in Nederland. Het kweken van cactussen en vetplanten staat nu weer volop in de belangstelling. Tijdens het weekend kunnen bezoekers cactussen en vetplanten kopen en zich door ervaren liefhebbers laten informeren over het kweken van de planten. Informatie over de vereniging en over het kweken van succulenten staat op www.succulenta.nl.

Informatie
De Botanische Tuinen Utrecht op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegangsprijzen bedragen € 8,50 voor volwassenen, € 7,- voor 65+. Voor kinderen t/m 12 jaar en houders van een Museumkaart is entree gratis. 13 t/m 18 jaar en houders van een U pas betalen €3,50. De Tuinen zijn in het weekend bereikbaar met Qbuzz lijn 28 vanaf Utrecht CS. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.uu.nl/botanischetuinen of www.succulenta.nl.

2019-05-09T10:53:43+02:0011 juni 2019|Nieuws|