Epimedium ‘Pretty in Pink’

//Epimedium ‘Pretty in Pink’

Epimedium ‘Pretty in Pink’

Epimedium, ook bekend onder de naam Elfenbloempje, zien we steeds vaker in tuinen staan. Het is een winterharde plant voor de plekjes in de halfschaduw of schaduw. Ze worden gebruikt in grotere groepen als bodembedekker, maar er zijn er ook die als solitair worden toegepast. De soorten en cultivars die vroeger gebruikt werden, hadden meestal wat kleinere bloemetjes van circa 1 cm groot. Tegenwoordig zijn er ook middelgrote en grootbloemige selecties met bloemen van wel 4 cm diameter. De bloemetjes van Epimedium zitten altijd met meerdere aan een dunne stengel en bungelen als elfjes boven het blad.

Er bestaan Epimedium die wintergroen zijn, maar er zijn ook bladverliezers. Qua grondwensen zijn ze snel tevreden en zelfs op de wat drogere plekjes zullen ze zich prima ontwikkelen. Planten die droger staan, blijven wel vaak wat kleiner. Eenmaal goed gesetteld zijn ze ook daar een fraaie aanwinst.

U vindt bij ons onder andere Epimedium ‘Amber Queen’, Epimedium Asiatic hybrid, Epimedium ‘Creeping Yellow’, Epimedium davidii ‘Goldglanz’, Epimedium diphyllum, Epimedium ‘Domino’, Epimedium ‘Enchantress’, Epimedium ‘Fire Dragon’, Epimedium ‘Flowers of Sulphur’, Epimedium grandiflorum ‘Akebono’, Epimedium grandiflorum ‘Koji’, Epimedium grandiflorum ‘Nanum’, Epimedium grandiflorum ‘Pink Elf’, Epimedium grandiflorum ‘Rose Queen’, Epimedium ‘Pink Champagne’, Epimedium ‘Spine Tingler’, Epimedium stellulatum ‘Long Leafed Form’, Epimedium versicolor ‘Cupreum’, Epimedium versicolor ‘Neosulphureum’ en Epimedium youngianum ‘Tamabotan’. Voor een totaaloverzicht verwijzen wij u naar onze pagina Schaduwplanten op onze website: www.kwekerijmorningglory.nl/schaduwplanten-kwekerij-morning-glory/

Kwekerij Morning Glory
Noordpolderweg 6
1432 JH Aalsmeer
info@kwekerijmorningglory.nl
www.kwekerijmorningglory.nl

2020-03-23T16:52:06+02:0020 maart 2020|Planten en bomen|