Dahliadagen

/Dahliadagen
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op 1, 2, 8 en 9 juli kunnen liefhebbers van Dahlia’s en andere kleurrijke zomerbloeiers hun hart ophalen tijdens de Dahliadagen van Kwekerij/Tuin De Boschhoeve in Wolfheze.

De populariteit van Dahlia’s is in de voorbije jaren enorm gegroeid. Dat konden we op De Boschhoeve in februari al merken tijdens de verkoop van dahliaknollen in zakken. Vanaf maart wordt een begin gemaakt met het oppotten van tal van dahlia’s in ruime potten. Daarmee wordt veel tuinliefhebbers al aardig wat werk uit handen genomen want de planten kunnen vanaf nu direct in de tuin worden gezet en krijgen zo een prima start.

Dahlia’s zijn praktisch onmisbaar in een bloemrijke border. Ze groeien en bloeien eindeloos en je kunt er van juli tot de eerste nachtvorst van blijven plukken en genieten. Ook dit jaar heeft De Boschhoeve een ruim aanbod van bekende én nieuwe variëteiten. Van piepkleine pomponnetjes tot bloemen op schotelformaat in alle denkbare kleuren. De toepassing van dahlia’s in de borders, de pluktuin en de mooie moestuin van De Boschhoeve kan dienen als inspiratie.

Niet alleen buiten valt er veel te genieten
Binnen in de grote schuur is ook veel moois te ontdekken. Bloemrijk serviesgoed uit Engeland en Frankrijk, accessoires voor de aankleding van de gedekte tafel, oude vazen en Franse grespotten, schalen, manden en kransen. Het rek met zaden wordt steeds weer aangevuld. Tuingereedschap van Sneeboer, Hawks gieters, bleekpotten en vorstbestendige terracotta potten staan voor kwaliteit. Als vanouds hebben we deze zomer een bijzondere collectie kaarten, handgemaakte (kraam)cadeautjes en zelfgemaakte jams en chutneys. Bovendien is er een klein maar fijn winkeltje met mooie tweedehands kleding voor een klein prijsje. Wie haar of zijn hart heeft opgehaald aan al dat moois kan in de theeschenkerij terecht voor koffie of thee met wat lekkers.

De kwekerij is tijdens de Dahliadagen geopend van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve
Dineke Logtenberg
Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze
Tel. 026 – 4821231
www.boschhoeve.nl
info@boschhoeve.nl