De pracht van het najaar

/De pracht van het najaar
Laden Evenementen

Tijdens de diverse seizoenen is er altijd iets nieuws te ontdekken in Kasteeltuinen Arcen. Na de zomerbloei verandert het park, bestaande uit een tuinencomplex rondom een 17e eeuws kasteel, geleidelijk in een prachtige herfstig kleurenpalet. Een mooie omgeving voor diverse extra activiteiten. Ook in het najaar is het zeker goed toeven.

Sweetlove in Arcen
Dit seizoen is in Kasteeltuinen Arcen een bijzondere expositie, een grote beeldententoonstelling van kunstenaar William Sweetlove, te bewonderen. Sweetlove is bekend om zijn reusachtige kleurrijke beelden van dieren en mensen die allemaal een attribuut bij zich dragen zoals kaplaarsjes of een grote fles op de rug. Deze attributen staat symbool staan voor de klimaatverandering en hoe de natuur hier op reageert. Een thema dat steeds belangrijker wordt, ook voor Stichting het Limburgs Landschap waar Kasteeltuinen Arcen onderdeel van is. In het grote tuinencomplex bij Kasteel Arcen komen de grote kleurrijke beelden in contrast met de natuurlijke groene achtergrond verbazingwekkend goed tot hun recht.

Kasteeltuinen_SweetLove4

Kleur en uitbundigheid tijdens Bloemig!
Na het succes van vorig jaar keert van 3 t/m 7 september het florale event Bloemig! weer terug in Kasteeltuinen Arcen. Bloemig! staat dit jaar voor kleur en uitbundigheid om in deze tijden voor positiviteit te zorgen. De spotlight is gericht op de bloem in al haar vormen, kleuren en geuren. Dit jaar is Bloemig! door het hele park te bewonderen. Op verrassende plekken in het park kunt u de meest bijzondere creaties verwachten van een grote variatie bloemen. Volg de route, laat u verrassen en ontdek hoe de bestaande elementen van het park samenkomen met de mooiste bloemarrangementen die door diverse prijswinnende regionale bloemisten verzorgd worden. Ook in het kasteel vindt u sfeervolle ingerichte kamers die rijkelijk aangekleed zijn met prachtige vazen en bijzondere arrangementen. In de Casa Verde zullen bovendien dagelijks demo’s gegeven worden door regionale bloemisten waarbij u zelf tips en tricks opdoet.

Herfstige kleurenpracht
Kasteeltuinen Arcen viert de afsluiting van het tuinseizoen in prachtige herfstkleuren. De natuurlijke seizoen verandering in de tuinen wordt nog eens extra benadrukt tijdens Herfstig! van 3 oktober tot en met 1 november. Duizenden chrysanten, calluna’s en andere herfstbloeiers zijn te bewonderen in prachtige bloemkunstwerken en tonen de herfst op zijn mooist. Ook de borders in de tuinen worden aangeplant met een afwisselend assortiment van herfstbloeiers. De tuinen, zoals de Acertuin met de mooie kleurschakeringen van de Japanse Esdoorns, tonen dat de natuur in de herfst uit zichzelf al prachtig is.

Kasteeltuinen herfstig

Lichtkunst in de tuinen
In het najaar kunnen de tuinen ook weer in de avonduren bewonderd worden. Kasteeltuinen Arcen opent van 9 t/m 25 oktober van 19.00 tot 23.30 uur de poorten voor gasten tijdens het Internationale Lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Bezoekers genieten tijdens een wandeling door het park van spectaculaire lichtkunst op verrassende plekken in de tuinen en op Kasteel Arcen. Het rondreizende lichtkunstfestival dat neerstrijkt in het park, wist tijdens een tour langs Europese kastelen al duizenden enthousiaste bezoekers te trekken met lichtkunst van internationale kunstenaar. De combinatie van de lichtkunst in het mooie natuurlijke decor van Kasteeltuinen Arcen zorgt voor een bijzondere en niet te missen ervaring. www.kasteeltuinen.nl

Kasteeltuinen EnchantedGardens