Fruitshow Verleden tot Heden

/Fruitshow Verleden tot Heden
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op zaterdag 13 en zondag 14 november liggen honderden appel- en perenrassen klaar om bewonderd te worden. Ogen te kort komen is het doel voor deze show. Zintuigen moeten bedwingen op weg naar de proeftafels waar je zelf mag proeven, ruiken en beleven. Lekker zitten bij de brandende haard met een kopje koffie en inmiddels de beroemde appeltaart of soep en een vers broodje.

In het tweede weekend van november wordt in dit unieke museum in Doesburg weer een grote tentoonstelling gehouden onder de titel ‘Verleden tot Heden’. Traditie getrouw zullen tal van oude, maar ook nieuwe fruitrassen te bewonderen zijn, waaronder veel bijzonder zeldzame exemplaren. Er zijn zowel hand- als moesappelen, hand- en stoofperen, kweeperen, mispels, sierfruit e.d. te bewonderen. Van vele oude rassen onbespoten fruit zijn de vruchten gratis te proeven en te koop. En buiten wordt gestart met de boomverkoop in de bruisende kwekerij. De gekochte boom wordt reis-klaar gemaakt, inclusief plant- en uitbuig advies.

In het binnen museum wacht heerlijke koffie en ambachtelijke appeltaart, eigengemaakte jam en het magazine Fructus, dat vier keer per jaar verschijnt. Word je donateur van de Museumtuin, dan krijg je van ons dit weekend een leuke attentie.

De entree voor de Fruitshow is ook geldig om de Museumtuin en kwekerij. In de kwekerij tref je vele oude rassen fruitbomen aan in diverse boomvormen en leeftijden.

Appel- en Appel/Peersap uit eigen boomgaard
Een bijzonder unieke, pure, fijne appel- en appel/perensap gemaakt van meer dan 80 onbespoten
Appelrassen (en nu ook perenrassen) uit eigen boomgaard, zonder welke toevoeging dan ook.
Te koop per glas en fles, zolang de voorraad strekt.

Beide dagen van 10.00 – 17.00 uur. Parallelweg Den Helder 1 te Doesburg. De Museumtuin is gelegen aan de N 317 hoek N 338, naast Zwembad Den Helder. Volg de bruine ANWB borden met opschrift – Museumtuin ’t Olde Ras -.. Parkeren gratis op de door ons aangegeven plaatsen. Entree € 3. Voor meer informatie www.tolderas.nl, Tel. 0651268802. (u kunt bij niet pinnen, graag zo gepast mogelijk betalen)