Helleborusdagen

/Helleborusdagen
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Vanaf begin maart kan men elke vrijdag en zaterdag genieten van de vele bloeiende Helleborussen in De Stekkentuin in Espel: een voorjaars-poldertuin bij uitstek. Op 4 vrij- en zaterdagen en één zondag, te weten: vrijdag 6 en zaterdag 7 en zondag 8, vrijdag 13 en zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart worden er zelfs Speciale Open Dagen gehouden met honderden kleurrijke helleborussen.

Tijdens deze dagen is er ook een kleine schilderijen-expositie van o.a. helleborussen en andere voorjaarsbloeiers op doek. In de borders zijn vele bijzondere helleborussoorten en –variëteiten in allerlei kleurschakeringen te vinden: zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbelbloemig. Op het erf kunnen bezoekers rondwandelen tussen de zelf gekweekte bloeiende zaailingen. In deze tijd zijn er ook al diverse mooie sneeuwklokjes, Corydalissen en bijzondere Cyclamen te bewonderen.

Voor liefhebbers zijn er, naast helleborussen in potten, ook vele variëteiten in de volle grond verkrijgbaar.

** Gratis entree en koffie.
** Open van 10.00 -17.00 uur.

Na deze speciale dagen worden de Helleborussen steeds voller en mooier en de bloeiende voorjaarsbollen steeds talrijker en is De Stekkentuin vanaf april (met entree) tot oktober elke vrijdag en zaterdag open.
Alle andere dagen op afspraak.

Meer informatie:
Wies Voesten
Noordermiddenweg 13
8311 PZ Espel
0527 271327
wies@destekkentuin.nl
www.destekkentuin.nl
www.facebook.com/destekkentuin/