Herfstig! In Kasteeltuinen Arcen

/Herfstig! In Kasteeltuinen Arcen
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Van 6 oktober tot en met 4 november. Op 6 oktober start de kleurrijke afsluiting van het tuinseizoen van Kasteeltuinen Arcen, met het evenement: Herfstig! Hierbij zorgen duizenden (bol)chrysanten samen met calluna’s, erica’s en de bijzondere Japanse Esdoorn collectie voor een schitterend kleurenpalet.

Herfstig!
In de herfst maakt de natuur nog een kleurrijke eindspurt voordat de winterrust intreedt. Die eindspurt is goed te zien in Kasteeltuinen Arcen waar de kleuren van de Japanse esdoorns, laatbloeiende hortensia’s en het prachtige kleurenpalet dat de uitgebreide plantencollectie in het najaar toont, de sfeer bepalen. Deze vlammende kleuren worden nog eens extra benadrukt door herfstornamenten die verspreid over het park te bewonderen zijn. Vanaf 6 oktober komen bezoekers tijdens hun wandeling onder andere de grootste bolchrysant ter wereld, figuren gemaakt van stro, een pompoentuin en een imposante pauw van calluna’s tegen.

Florale inspiratie in Kasteel Arcen.
Het eeuwenoude kasteel ademt het najaar. Herfstige florale arrangementen verfraaien de kamers en op de van Gelre Etage staan meester bloembinders garant voor een bijzondere bloemenshow. Natuurlijk in herfstthema met veel inspiratie voor in eigen huis.

Enchanted Gardens
Van 12 t/m 21 oktober is Kasteeltuinen Arcen ook in de avonduren geopend van 19.00 tot 23.00 uur. Bezoekers ervaren het veelzijdige bloemen- en plantenpark op een heel andere manier en maken een wandeling waarbij zich een bijzonder spel van licht en klank ontvouwt. Planten, bomen, waterpartijen en objecten zijn verrassend uitgelicht en elk gedeelte van het park kent zijn eigen sfeer. De beleving van de tuinen in de duisternis wordt versterkt en gedragen door thematische melodieën.

www.kasteeltuinen.nl