Noordelijke Kwekerijdagen

/Noordelijke Kwekerijdagen
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op zaterdag 23 en zondag 24 april vinden bij Tuingoed Foltz in het Groningse Meeden de Noordelijke Kwekerijdagen plaats, de grootste gespecialiseerde plantenmarkt van NoordNederland. Ongeveer 40 geselecteerde deelnemers uit Nederland, Duitsland, België en Zweden – kwekers, ontwerpers, kunstenaars en andere tuinspecialisten – presenteren op het terrein van Foltz alle ingrediënten voor een prachtig tuinjaar.

De Noordelijke Kwekerijdagen onderscheiden zich van andere fairs als een echt ‘planten-evenement’, waarbij het allemaal draait om andere, nieuwe en onbekende planten. Ieder jaar nemen de deelnemende kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek mee naar Meeden. In totaal worden er meer dan 5000 verschillende plantensoorten getoond en verkocht.

Tuinzaden, tuinkaarten, tuingereedschap
Daarnaast kunnen bezoekers hun hart ophalen aan tuinzaden, tuinkaarten, tuinbeelden en ambachtelijk tuingereedschap, kortom vrijwel alles waar je het woord ‘tuin’ voor kunt zetten. Net als bij het plantenaanbod zijn originaliteit en kwaliteit de belangrijkste criteria voor deelname.

Kwekerspraat
Verschillende kwekers, tuinschrijvers, ontwerpers en tuinkunstenaars houden tijdens de dagen ‘Kwekerspraat’. Tussen de planten vertellen zij over hun passie voor een bepaalde plantengroep. Informeel, laagdrempelig, soms hilarisch, altijd vermakelijk.

Hanneke Kappen interviewt Fleur van Zonneveld en Eric Spruit
Zangeres, presentator en plantenliefhebber Hanneke Kappen houdt op zondagmiddag om 14 uur een indringend publieksinterview met Fleur van Zonneveld en Eric Spruit. Hun kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum, die per 1 juli ophoudt te bestaan, is in dertig jaar tijd uitgegroeid tot een hotspot in de internationale tuin- en kwekerswereld.

Beeldende kunst en culinaire hoogstandjes
Diverse beeldend kunstenaars presenteren hun werk in de tuinen van Foltz. Bezoekers kunnen het hele weekend genieten van het home-made gebak en andere culinaire hoogstandjes van Birgit Flüg.

Openingstijden en entree
Openingstijden: 23 en 24 april 2022, 10.00-17.00 uur. Entree: € 5,00. Groepen vanaf 10 personen € 3,50
p.p. Leden Groei & Bloei, Onze Eigen Tuin en Ned. Tuinen Stichting € 3,50 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Adres
De Noordelijke Kwekerijdagen vinden plaats bij Tuingoed Foltz op een 4 hectare landgoed rond een
authentieke Groningse boerderij. Adres: Hereweg 346, 9651 AT Meeden, tel. (0598) 635 000, www.tuingoedfoltz.nl