Open tuinen Midden-Brabant

/Open tuinen Midden-Brabant
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Maandag 24 mei, 2e Pinksterdag zwaait de tuinpoort open in vier tuinen in Midden Brabant. Tuinliefhebbers, bloemenmensen en natuurgenieters, wees welkom in de tuinen in Drunen, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel en Loon op Zand.

In de late lente zijn de hoge sieruien de pronkstukken in de tuin. Dansend in de wind op hun hoge stelen lijken ze wel ballerina’s. De feeërieke bloemen van de Irissen horen ook erbij in dit seizoen, net zoals de kleurige Akeleien. De allerlaatste tulpen bloeien en de rododendrons geven veel kleur. En dat allemaal tegen een achtergrond van oneindig veel tinten groen. Kortom het is genieten in de tuinen.

Welkom in de volgende tuinen:
Tuin De Dwerg, Kleinestraat 17, Drunen, waar Paul en Corrie Giesbers je welkom heten in hun 1000 m2 grote tuin en verrassend ingedeelde tuin. Een flink aantal bijzondere kuipplanten sieren het terras en verder naar achter vind je o.a. een kleurige bloementuin, bijzondere bomen en een plekje voor de kippetjes.

Boomkwekerij Struijk, Nieuwevaart 62, Sprang-Capelle, landelijk gelegen aan de westrand van het dorp vind je hier naast een mooi assortiment heesters en bomen ook een keur aan vaste planten. Ideeen opdoen kan in de royale voorbeeldborders rondom het woonhuis en op de kwekerij. Kunstenares Nelleke Haverhals is aanwezig en exposeert een aantal van haar sfeervolle aquarellen. www.boomkwekerijstruik.nl

De Dijkgaerd, Zuidhollandsedijk 1, Kaatsheuvel, de plek waar Ad en Joke Vos op 6200 m2 meter hun tuinliefde botvieren. Spectaculair is de nu uitbundig bloeiende blauweregen berceau. In de tuinkamers vol frisse lentebloeiers kleurt het paars van de sieruien. Bijzondere plantjes zijn er volop in de kleine liefhebberskwekerij. www.dedijkgaerd.nl

Ons Buiten, Kraanven 10, Loon op Zand, is de 1,2 ha. grote landschappelijke tuin van Toon en Nellie van den Hout. Op het moment kleurt de tuin naast groen ook in alle tinten paars en roze van de bloeiende rododendrons. Toon van den Hout is naast fervent tuinier ook imker en in de tuin hebben diverse bijenvolken een plekje gevonden. Volop leven is er in de grote vijver, waarvan je kunt genieten op het verstopte vlonderterrasje.

Hof ’t Einde, Bergstraat 66, Loon op Zand, waar Beppie en Tiny van Esch een eindeloos mooie tuin hebben aangelegd op 5000 m2. Ook hier weer een mooie vijver, fraaie borders en aparte bomen. Geniet op de door Tiny zelf rond-gemetselde bank van het uitzicht op de tuin. www.hofteinde.nl

De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur en uiteraard worden de RIVM-maatregelen in acht genomen. De tuiniers stellen hun tuin open op persoonlijke titel. Er is volop ruimte om rustig rond te wandelen, maar mocht het toch te druk worden dan kan het dus zijn dat je heel even moet wachten voor je de tuin binnen kunt gaan.

Entree € 2,50 p.p.p.t. (graag zoveel mogelijk gepast contant, geen pin beschikbaar, bij boomkwekerij struijk is pinnen wel mogelijk). In de tuinen staat een kopje koffie of thee voor je klaar (zelfbediening) en er zijn voldoende zitplekken in de tuinen om op gepaste afstand van je drankje te genieten. Verdere informatie, contactgegevens en mooie foto’s van de tuinen op www.tuinenmiddenbrabant.nl.