Planten op reis van 16 september t/m 6 januari 2019

/Planten op reis van 16 september t/m 6 januari 2019
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Kunst en groen in Museum De Buitenplaats. Zeven botanisch kunstenaars van wereldniveau exposeren van 16 september 2018 t/m 6 januari 2019 in Museum De Buitenplaats in Eelde. Een geweldige plek voor deze bijzondere tentoonstelling. Het werk van Anita Walsmit Sachs staat centraal.

Janneke van Groeningen-Hazenberg (1943-2007) hield van kunst en van tuinen. Toen tussen hun woonhuis Het Nijsinghhuis en het dorp Eelde hoogbouw dreigde te verrijzen kwamen zij en haar echtgenoot Jos van Groeningen in het geweer. Het echtpaar had van het Nijsinghhuis al een centrum van kunst gemaakt en hun tegenvoorstel werd geaccepteerd: naast het Nijsinghhuis verrees een prachtig museumgebouw met fraaie tuin. Museum De Buitenplaats opende in 1996, Janneke van Groeningen was van 2002 tot haar overlijden in 2007 directeur. Zij liet een prachtige plek achter: een actief museum in het door Ton Alberts van architectenbureau Alberts & Van Huut ontworpen museumpaviljoen en -café, een schitterende museumtuin ontworpen in samenspraak met tuinarchitect Jørn Copijn.

Het hele verhaal lezen? Hier vindt u alle winkels waar het magazine verkocht wordt in Nederland en België: www.tijdschriftdetuin.nl/verkooppunten/ Of neem een abonnement a € 38,50 per jaar (NL) en kies uit de volgende cadeaus: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk/ Een mail met uw adresgegevens en iban naar info@tijdschriftdetuin.nl volstaat.