Plantendagen La Feuillerie

/Plantendagen La Feuillerie
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op 27 & 28 april vindt de 64ste editie plaats van 10 tot 18 uur.

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele plantendagen het ‘niet te missen evenement’ voor veeleisende plantenliefhebbers.

Samen met bomen, heesters, rozelaars, klimplanten, vaste en eenjarige planten, siergrassen, waterplanten, coniferen, fruit bomen en struiken, inheemse planten, bloembollen, rotsplanten, biologische zaden van groenten en bloemen, zullen de ‘BODEMBEDEKKERS’ in de kijker worden gezet.

Ze zijn niet alleen mooi, maar hebben vooral een grote ecologische waarde. Het stimuleren van de biodiversiteit, de onderhoudsvriendelijke oplossing voor de tuin, de grond vochtigheid behouden, stabiliseren van taluds…, alleen maar voordelen. Al de reden om de bodembedekkers zoveel mogelijk in de tuin te gebruiken. Samen met de grote klassiekers, zoals Alchemilla, Geranium, Heuchera, Hosta, Pachysandra… een enorm assortiment van soorten en variëteiten zullen aangeboden worden. Vaste planten, eenjarige, heesters en coniferen bv.: Aruncus, Asarum, Calamintha, Erigereon karvinskianus, Mukdenia, Deutzia ‘Nikko’, Hebe var., Spiraea betulifolia… zonder een aantal rozen te vergeten, waaronder de prachtige ‘Fil des Saisons’ (Lens Roses) geïllustreerd ter gelegenheid van de N° 100 van hun agenda.

Een zeventig tal gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd. Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar lang, het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.

Exposanten: Een zeventig tal Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers, zie lijst www.lafeuillerie.be
Animatie: Signeren van nieuwe boeken
Cafetaria: Snacks, barbecue, broodjes, taart …
Toegang: € 8,00 – leden van een tuinvereniging en senioren: € 6,50 Kinderen van -12 jaar gratis
Route: Autoweg E42 Brussel – Bergen (Mons) – Doornik (Tournai)- Lille (Rijsel), afrit 33 – richting Celles
Autoweg E429 – A8 Brussel-Doornik ( Tournai), N48 , richting Celles
Parking: Organisatie en vervoer van planten door de scouts.
Contact: Palick en Solange van Hövell, 1, rue de la Feuillerie – B – 7760 CELLES (Tournai-Doornik) Tel. +32 (0) 69 45 51 71 – GSM +32 (0) 499 41 67 65 www.lafeuillerie.becontact@lafeuillerie.be