Plantendagen

/Plantendagen
Laden Evenementen

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele plantendagen met zeldzame en collectieplanten. Alweer de 69ste editie, het ‘niet te missen evenement’ voor de veeleisende plantenliefhebbers op 18 & 19 september van 10 tot 18 uur.

Bloembollen en siergrassen worden dé ontdekkingen van onze herfsteditie. Laat je inspireren door hun schoonheid en de talloze toepassingen in jouw tuin. In de herfst planten, betekent volgende lente al volop genieten! Narcissen, de prairielelie (Camassia), de fascinerende Gladiolus byzantinus, en de talrijke sieruien (Allium) staan prachtig bij ijle en lagere siergrassen zoals Stipa tenuissima en de vele varianten van Melica, Pennisetum en Sesleria.

Bomen en struiken, vaste planten, coniferen, fruitbomen, rozen, inheemse planten zullen het rijk palet aan herfst schoonheden aanvullen, dat maakt dit schitterend seizoen echt magisch.

Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar, het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.

Exposanten: meer dan 65 Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers, zie lijst op de website.
Cafetaria: Snacks, broodjes en taart
Toegang: € 8,00 – leden van een tuinvereniging en senioren: € 6,50
Kinderen van -12 jaar: gratis
Contact: Palick en Solange van Hövell
1, rue de la Feuillerie – B- 7760 CELLES ( Tournai-Doornik)
Tel +32 (0) 69 45 51 71 – GSM +32 (0) 499 41 67 65
www.lafeuillerie.becontact@lafeuillerie.be