Prairiedagen

/Prairiedagen
Laden Evenementen

Twintig jaar geleden startte Lianne Pot haar siergrassenbedrijf en ontwerburo. Ruim tien jaar geleden ontstond de prairietuin in de Wilp en specialiseerde Lianne zich meer en meer in het maken van beplantingen in Europese prairiesfeer.
In 2009 zijn er 20.000 vaste planten en grassen in de prairietuin uitgezet. Deze prairietuin is ingedeeld in vier categorieën: de vaste plantenweide, de ‘echte’ prairie, prairiemixbeplanting op kleur en prairiemixbeplanting op hoogte. De thema’s uit het oorspronkelijke ontwerp zijn niet meer zo strak, maar nog wel zichtbaar en herkenbaar. De planten hebben zich uitgezaaid en de tuin heeft zich geëvolueerd. Het is boeiend om te zien hoe elke plant zijn eigen plekje zoekt in het geheel.
Na ruim tien jaar is erg goed te zien dat er een natuurlijk evenwicht tussen de grassen en vaste planten is ontstaan. Onderhoudsvriendelijk, omdat de planten niet hoeven te worden gescheurd én er een minimum aan onkruid opkomt tussen deze ontworpen plantengemeenschap met sterke, duurzame planten. Omdat er veel verschillende soorten bloemen in deze prairietuin toegepast worden is er bloei van vroeg tot laat in het seizoen, waardoor er bijen, vlinders en hommels aangetrokken worden. Een grote belofte voor de toekomst!
Lianne geeft op zaterdag 22 augustus en op zondag 23 augustus een rondleiding om 14.00 uur. Tijdens deze rondleidingen besteden we extra aandacht aan vragen als: ‘welke planten waren er in het oorspronkelijke plan en waarom?’en ‘welke zijn er verdwenen of hebben zich juist spontaan genesteld?’. Vele grassen en planten zijn in de verkoop.

Deze dagen gratis entree. Geopend vanaf 09.00 tot 17.00 uur. Van harte welkom!

Lianne’s Siergrassen, Jan Gosseswijk 31, 9367 TE De Wilp (Gn). Tel.: 0594 644263. Websites: www.siergras.nl óf www.prairietuin.nl.