Rozenfestijn!

/Rozenfestijn!
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Van 10 t/m 14 juni is Kasteeltuinen Arcen dé plek voor de liefhebbers van rozen. De rozen in het Rosarium staan volop in bloei en dit wordt traditioneel gevierd tijdens het Rozenfestijn! Dit jaar krijgt het event een grotere opzet ten opzichte van eerdere jaren met een uitgebreid programma gericht op de roos. Hierbij wordt de samenwerking aangegaan met regionale kwekers, bloemisten en arrangeurs.

Regionale rozenpromotie
Als de bijna tienduizend rozen, in maar liefst 250 verschillende soorten, tot bloei komen in het Rosarium pakt Kasteeltuinen Arcen uit met het Rozenfestijn! (10 t/m 14 juni). Het park in Noord-Limburg, dé rozenregio, is deze dagen het podium voor de roos in vele gedaanten. Kasteeltuinen Arcen wil hiermee de rozenpromotie levend houden, een van de pijlers die ten grondslag ligt aan het 32 hectare grote park, én regionale rozenkwekers extra in de schijnwerpers zetten. Onze euregio is zeer sterk in het veredelen en kweken van de koningin onder de bloemen die nooit gaat vervelen. Tijdens het Rozenfestijn! wordt daarom enkel gebruik gemaakt van rozen van rozenkwekers uit de directe omgeving van Arcen. De rozen zullen geleverd worden door Euregionale kwekers: Rozenkwekerij H. Bruinen uit Venlo, Reintjes Bloemen uit Veulen, van der Hulst Rozenkwekerijen uit Meterik, Rosen Kretz uit Straelen en Wans Roses uit Straelen. Arrangeurs die de rozen verwerken tot bijzondere florale kunstwerken zijn Joyce Brueren van Jolls, Ilse Rambags van De Kogeldistel, Lily Beelen van Just Lily, Moniek Koopmans van Floral Dance Art en het eigen bloementeam van Kasteeltuinen Arcen o.l.v. Chantal Rijnen-Peeters en Peter Daemen Floral Design.

Podium voor prijswinnende arrangeurs én aanstormend talent
Ontdek de vele mogelijkheden van de roos in de mooiste en meest uiteenlopende arrangementen met deze bloem in de hoofdrol. Van klein en fijn bloemwerk tot spetterende grootse bloemwerken gecreëerd door bekende prijswinnende arrangeurs én aanstormend talent. De arrangeurs maken gebruik van een tiental verrassende plekken in de tuinen om hun rozenarrangementen te presenteren. Nieuw dit jaar is het wedstrijdelement voor beginnende bloemisten en hobbybloemisten. Zij tonen hun werken in het Lommerrijk van Kasteeltuinen Arcen. Een vakkundige jury -bestaande uit onder meer de van televisie bekende Romeo Sommers- boordeelt de werken. Groenstylist Romeo, oa bekend van zin bloemadviezen via Green Your Day en televisie zal zelf ook enkele demo’s verzorgen op de eerste dag van het Rozenfestijn! (10 juni).

Nieuwe opzet toont de veelzijdigheid van de roos
Dit jaar zijn de activiteiten tijdens het Rozenfestijn! fors uitgebreid. Op het programma staat onder meer diverse rozen-/ bloemschikdemonstraties en lezingen over verzorging en ontwikkeling van rozen. Ook zijn er enkele kraampjes waarbij rozenproducten zoals rozencosmetica en rozenbier verkocht worden. Bovendien genieten bezoekers van aanvullend entertainment: rozengedichten in de berceau rondom het Rosarium, rozenopera in de tuinen en live-muziek op diverse plekken in het park.

Rozenspeurkaart
Ook voor kinderen is er tijdens het Rozenfestijn! veel te beleven. Zij gaan middels een rozenspeurkaart op zoek naar kenmerkende rozen in het Rosarium zoals de Sneeuwwitje roos. Wie weet alle rozen te vinden? Een leuke én leerzame activiteit. Uiteraard kunnen de kinderen zich ook uitleven op het speelstrand met trekvlot, midgetgolfen in de Bergtuin of de geiten en kippen voeren in de Aaiweide.

Schets je eigen (rozen)tuin
Voor bezoekers die op zoek zijn naar tips om zelf een rozentuin te creëren of andere inspiratie voor de tuin willen, is het mogelijk om een schetssessie met tuinontwerpers van HollandsZwartBont te boeken. Op zaterdag 12 juni staat hun mobiele atelier in Kasteeltuinen Arcen.

Maatregelen vanwege coronavirus
Tijdens het Rozenfestijn zal de veiligheid van bezoekers en medewerkers van Kasteeltuinen Arcen voorop staan. In het programma is rekening gehouden met het behouden van ruime afstand. De activiteiten vinden verdeeld over het park plaats waarbij bezoekers een route door het park lopen. Het park limiteert onder meer het aantal bezoekers en het aantal personen in het kasteel. Voor een volledig overzicht van de maatregelen, bekijk de website www.kasteeltuinen.nl.
Het Rozenfestijn! is van 10 t/m 14 juni te bezoeken in Kasteeltuinen Arcen.

Over Kasteeltuinen Arcen
In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de-eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2021 door ANWB Eropuit wederom uitgeroepen tot Leukste uitje van Limburg!