Sneeuwklokjesfeest

/Sneeuwklokjesfeest
Laden Evenementen

Op De Boschhoeve in Wolfheze kun je de lente alvast een beetje voelen tijdens het Sneeuwklokjesfeest op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 februari 2022. In 2021 kon deze jarenlange traditie jammer genoeg niet doorgaan maar nu zijn trouwe én nieuwe liefhebbers weer van harte welkom.

Bezoekers kunnen genieten van tal van sneeuwklokjes, niet alleen binnen in de grote schuur maar ook buiten in de tuinen en de boomgaard. Ze verschillen in grootte, kleur en vorm. Veel bijzondere cultivars zijn dankzij jarenlange zorg en aandacht op De Boschhoeve vermeerderd en verkrijgbaar.

Naast de sneeuwklokjes valt er nog veel meer te kiezen. Kleine tulpjes, krokussen, narcissen en prachtige pioenrozen staan klaar. Ook zijn er volop zomerbollen- en knollen met speciale aandacht voor talloze dahliasoorten. Collega kwekers bieden een gevarieerd aanbod van sneeuwklokjes, kerstrozen, alpine planten , cyclamen en bijzondere, vroeg bloeiende heesters en bomen.

Het sneeuwklokje is een dankbaar onderwerp voor illustraties. Zo zijn er wenskaarten, botanische tekeningen, serviesgoed, vazen, servetten en sieraden.

In de theeschenkerij kunnen bezoekers terecht voor koffie en thee met lekkers, soep en broodjes. De entree op 10, 11 en 12 februari bedraagt € 4,- p.p. Dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Open Sneeuwklokjesdagen
Op 18/19 en 25/26 februari zijn de tuinen en de kwekerij eveneens geopend. In de tuinen bloeien de sneeuwklokjes in combinatie met krokussen, cyclamen, winterakonieten en kerstrozen. In de afgelopen jaren zijn veel soorten uitgegroeid tot forse pollen en dat zorgt voor prachtige plaatjes. Op deze dagen is de toegang gratis.

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve
Dineke Logtenberg
Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze
Tel. 026-4821231
www.boschhoeve.nl