Stokrozen, Hortensia en Hemerocallis

/Stokrozen, Hortensia en Hemerocallis
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Evenals voorgaande jaren kunnen liefhebbers ook dit jaar in de maand juli terecht in Espel en Rutten voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op een bijzondere kwekerij. In het start weekend van vrijdag 2 en zaterdag 3 juli is alleen De Stekkentuin ook op zondag 4 juli geopend. Na dit weekend is De Stekkentuin elke vrijdag en zaterdag open en kwekerij Joosten alleen op zaterdag. Wilt u liever op een andere dag komen, maak dan even een afspraak.

In De Stekkentuin te Espel kunnen bezoekers genieten van de meer dan 150 Stokrozen in diverse soorten en in allerlei kleurschakeringen, die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan. In de schaduwborders bloeien ruim 80 verschillende Hortensia’s. Natuurlijk zijn er ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin te vinden. Doorlopend kleine expositie van schilderijen en tuinkeramiek.

Naast dat Kwekerij Joosten te Rutten in het voorjaar vooral bekend is vanwege de vele schitterende Iris soorten, kan men er vanaf juli terecht voor opvallende Hemerocallissen. In de showtuin vindt men maar liefst 1100 verschillende variaties, die hier tezamen met vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie staan te pronken. De kwekerij sleepte in voorgaande jaren diverse prijzen in de wacht op Bingerden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België).

De tuin en kwekerij zijn ook goed op de fiets te bezoeken: U kunt uw auto op een van de adressen parkeren en een rondje tuin/kwekerij is ongeveer 20 km.

Entree kwekerij: gratis.
Bij De Stekkentuin wordt entree gevraagd. Open van 10.00 – 17.00 uur

Meer informatie over de tuin en kwekerijen:
** www.destekkentuin.nl en op facebook: www.facebook.com/destekkentuin/
** www.kwekerij-joosten.nl en op facebook: www.facebook.com/KwekerijJoosten/