Voorjaarsweekend Tuinplezier

/Voorjaarsweekend Tuinplezier
Laden Evenementen

Het weekend van 20 en 21 maart 2021 organiseren de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht en het Rayon Utrecht van Groei & Bloei het voorjaarsweekend ‘Tuinplezier!’ Het weekend staat dit keer in het teken van klimaatbestendig tuinieren en belooft als altijd een weekend bomvol informatie en planten te worden. Vanwege corona vinden alle activiteiten buiten plaats.

Wat voor weer gaat het worden?
Lange droge periodes, hittegolven, zachte, natte winters en zware buien met in korte tijd heel veel regen: het zal in de toekomst steeds vaker voorkomen. Wat betekent dat voor onze tuin en hoe kunnen we inspelen op die veranderingen? Welke planten kunnen goed tegen droogte en welke vinden het helemaal niet erg om af en toe helemaal onder water te staan? Hoe vang je het teveel aan regenwater op tijdens zware buien en maak je er meteen gebruik van voor je tuin? Hoe benut je het verkoelende effect van planten om je tuin leefbaar te houden tijdens een hittegolf? En hoe gaan planten eigenlijk om met zulke extremen?

Rondleidingen markt en lezingen
Tijdens de lezingen (onder voorbehoud), rondleidingen en bij de verkopers op de markt, kunnen bezoekers hun licht opsteken over de mogelijkheden voor een tuin die bestand is tegen klimaatverandering. Het programma en de deelnemers aan de markt, zijn vanaf eind januari te vinden op de site van de Tuinen: www.uu.nl/botanischetuinen.

Corona
In verband met coronamaatregelen moeten al onze bezoekers een tijdslot reserveren. Ook kunnen delen van de Tuinen tijdelijk gesloten zijn. Op de website staan alle maatregelen en kunnen bezoekers ook een tijdslot en/of een ticket reserveren.

Informatie
De Botanische Tuinen Utrecht op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn van 20 februari tot 1 december dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur (onder voorbehoud van coronamaatregelen). De toegangsprijzen bedragen € 8,50 voor volwassenen, € 7,- voor 65+.
Voor kinderen t/m 12 jaar en houders van een Museumkaart is entree gratis. 13 t/m 18 jaar en houders van een U-pas betalen €3,50. De Tuinen zijn in het weekend bereikbaar met eigen vervoer en met Qbuzz lijn 28 vanaf Utrecht CS. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.uu.nl/botanischetuinen. NB. Tickets en/of tijdsloten moeten vooraf gereserveerd worden via de website. Volg ons voor het laatste nieuws op Facebook.nl/botanischetuinenuu of Twitter: @UUBotu