Fargesia nitida ‘Black Pearl’

//Fargesia nitida ‘Black Pearl’

Fargesia nitida ‘Black Pearl’

Niet-woekerende bamboe. Deze ‘Black Pearl’ heeft zijn naam te danken aan de halmen die donker paars tot bijna zwart kleuren, wat voor een prachtig contrast zorgt. Deze cultivar groeit wat wijder, is geschikt als solitair of voor een losse haag. Fargesia nitida ‘Black Pearl’ is een schaduwminnende soort.

Specificaties:
Standplaats: halfschaduw
Winterhard: zeer goed
Maximale hoogte: 200/250 cm

Randijk Bamboe & hoveniers is gespecialiseerd in biologische, niet-woekerende bamboe. Tevens worden siergrassen en adoptiekerstbomen gekweekt. Verkoop vanaf onze kwekerij in Leusden is tot nader order gewoon mogelijk, ook bestellen via de webwinkel kan: https://www.bamboe.nl/product/fargesia-nitida-black-pearl/

Fargesia’s
Fargesia nitida ‘Black Pearl’ behoort tot de niet-woekerende bamboes. Dit houdt in dat de rhizomen ofwel wortelstokken ondergronds niet aan de wandel gaan. Dit noemt men ook wel polvormend of pachymorf. De nieuwe scheuten van Fargesia komen altijd dicht bij de moederplant op. De plant dijt met andere woorden wel uit, maar zal niet op onverwachte plaatsen verschijnen. Dit in tegenstelling tot de woekerende bamboesoorten, die leptomorfe/wijdlopige rhizomen maken.
Een Fargesia hoef je niet te begrenzen, aangezien de structuur van de wortels totaal anders is dan die van woekerende soorten. Wilt u graag dat de omvang van de kluit beperkt blijft, dan kunt u eventueel overwegen om een rand stenen om de plant heen te leggen of een lage rand rhizoombegrenzer aan te brengen.

Fargesia nitida

Bamboe
Bamboe is de benaming voor een aantal plantensoorten die een geslachtengroep (tribus) vormen van de grassen (Gramineae oftewel Poaceae). Dit tribus Bambuseae behoort tot het supertribus Bambusodae en de onderfamilie Bambusoideae. De naam bamboe is afkomstig uit het Maleis en in vrijwel alle talen bekend (als bambu, bamboo enz.).
De stengels bestaan uit dichte parallelle vezelbundels; ze zijn van binnen hol en worden op geregelde afstanden onderbroken door knopen waar de bladeren aanhechten. (Bron: Wikipedia)

Randijk Bamboe & Hoveniers
Laapeerseweg 1a
3831 SB Leusden
www.bamboe.nl

Openingstijden van de biologische kwekerij:
Maandag op afspraak.
dinsdag t/m zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
033 4320501 / 0655115545

2020-03-23T16:47:09+02:0023 maart 2020|Planten en bomen|