Honda Miimo robotgrasmaaiers

//Honda Miimo robotgrasmaaiers

Honda Miimo robotgrasmaaiers

Honda introduceert zijn unieke en gepatenteerde ‘Multi Miimo’-systeem, waarmee meerdere van zijn premium robotgrasmaaiers kunnen samenwerken om grote graspleinen zoals sportvelden, parken en ruime tuinen te beheren. Het nieuwe systeem is vanaf nu beschikbaar in heel Europa en zal ervoor zorgen dat twee of meer van Honda’s vlaggenschip Miimo HRM3000-modellen samenwerken om het gras te maaien op gazons van meer dan 4.000 vierkante meter, waardoor de vele voordelen van robotgrasmaaiers beschikbaar komen voor een bredere markt, met name voor professionele gebruikers. Uitgebreide studies uitgevoerd door Honda tonen potentiële besparingen aan van meer dan € 10.000 over drie jaar voor een voetbalclub die een typisch veld onderhoudt. Miimo’s nauwkeurige mulching-technologie en intelligente werktimer gaan ook de gezondheid van het gras verbeteren. Verder zal er minder meststof gebruikt moeten worden.

Het nieuwe systeem maakt een eenvoudige installatie van meerdere Miimo robotmaaiers mogelijk. Aan de basis van Multi Miimo ligt technologie die één enkele grens genereert voor het hele gebied, waardoor elke Miimo detecteert welke docking stations beschikbaar zijn wanneer het tijd is om te stoppen of op te laden. Bovendien kan de grensdraad waarbinnen elke Miimo werkt rond de hele ruimte worden geïnstalleerd, in plaats van in meerdere segmenten, zoals eerder het geval zou zijn geweest. Hierdoor wordt de installatie eenvoudiger en voorkomt men niet-gemaaide gebieden tussen elk segment die anders handmatig zouden moeten worden gemaaid. Mits de totale grensdraadlengte niet meer dan 1.000 meter bedraagt en de installateur de richtlijnen in de HRM3000 gebruikershandleiding volgt, is er geen limiet aan het aantal Miimos dat kan worden geïnstalleerd of de grootte van het gebied dat kan worden beheerd.

Om een hoogwaardige installatie te garanderen, zal Honda Multi Miimo uitsluitend verkocht worden via haar vertrouwde netwerk van erkende dealers.

Multi Miimo is ontworpen voor ultieme duurzaamheid en betrouwbaarheid, met behulp van temperatuur-resistente ABS-kunststoffen, met een GORE-TEX membraan om condensatie te vermijden, IPX4-weerbestendigheid en verschillende functies voor eenvoudige installatie en gebruik.

HRM3000 is ontworpen om gazons te maaien tot 4.000 vierkante meter en is Honda’s grootste en meest capabele premium robotgrasmaaier, met een robuust ontwerp, uitzonderlijke mogelijkheden voor helling- en terreinbeheer, smartphoneconnectiviteit en geavanceerde waterdichting. Honda introduceerde zijn Miimo-gamma voor het eerst op de Europese markt in 2012.

Voor meer informatie kan u terecht op: www.honda.nl/lawn-and-garden/products/miimo/multi-miimo.html

2020-05-27T09:04:44+02:0027 mei 2020|Nieuws|