Hortus Bulborum opent 28 maart

//Hortus Bulborum opent 28 maart

Hortus Bulborum opent 28 maart

Op 28 maart opent de Hortus Bulborum in Limmen de poort weer voor het publiek. De zachte winter en de hoge temperatuur van de laatste weken maken het mogelijk om de Hortus ook dit jaar weer vroeg te openen. Dan zijn de duizenden, soms eeuwenoude soorten tulpen, hyacinten, narcissen, krokussen en fritillaria’s weer te bewonderen.

De Hortus is een museumtuin, oude soorten van zelfs voor 1900, zoals de fritillaria ‘Persica’ uit 1577 en de Duc van Tol ‘Red and Yellow’ uit 1595, zijn hier nog altijd te bewonderen en worden zorgvuldig bewaard. De laatstgenoemde bloeide reeds eind februari. Nooit eerder was dat zo vroeg in het voorjaar. Ter vergelijking: in het jaar van de koudste winter bloeide deze tulp pas op 12 april. Vele enthousiaste vrijwilligers verzorgen de tuin het hele jaar rond. Elk seizoen vraagt de nodige activiteit.
Er is altijd een gastheer op de tuin aanwezig die u graag vertelt over de bloeiende gewassen en de teelt daarvan. In de origineel nagebouwde bollenschuur is er gelegenheid tot het drinken van koffie, thee of frisdrank.

De Hortus is geopend van 28 maart t/m 16 mei. Ook is er de mogelijkheid voor een rondleiding voor groepen tot 20 personen. Op de geheel vernieuwde website vindt u alle informatie. www.hortus-bulborum.nl

2024-03-18T10:31:22+02:0027 maart 2024|Nieuws|