In de winter genieten van je tuin of balkon

//In de winter genieten van je tuin of balkon

In de winter genieten van je tuin of balkon

Niet alleen tijdens de lente en zomer kan het heerlijk vertoeven zijn in de tuin. Ook in de lente en zelfs de herfst wil je van de tuin kunnen genieten! Hierbij spelen verschillende factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan de planten die in deze periode bloeien. Je wilt voorkomen dat de tuin tot diep in de lente een sombere uitstraling heeft. Gelukkig kun je hier met narcissen, tulpen en winterklokjes al snel verandering in brengen. Het is verstandig om bij het selecteren van planten voor de lente te letten op de bloeitijd en bloeiperiode. Dit verschilt sterk per plant! Door de juiste planten met elkaar te combineren, weet je zeker dat er altijd iets bloeit. De basis om het hele jaar door van je tuin te kunnen genieten.

Tip: ook voor op een balkon heb je diverse bollen. Deze bollen hebben maar weinig aarde nodig om tot bloei te kunnen komen. Zo ziet ook je balkon er gezellig uit!

Een tuinhuis in je tuin laten plaatsen
Een van de mogelijkheden om het hele jaar door van de tuin te kunnen genieten, is het gebruik van een tuinhuis. Vanuit je tuinhuis heb je goed zicht op de verschillende borders in de tuin. Niet alleen in de lente biedt het tuinhuis je onderdak! Gebruik het tuinhuisje bijvoorbeeld ook tijdens een zomers buitje. Zo hoef je niet direct naar binnen te gaan. Vul je tuinhuis op met leuke accessoires. Ook tuinmeubelen mogen niet ontbreken. Je kunt ervoor kiezen om de tuinmeubelen van je terras aan het eind van de zomer naar je tuinhuis te verplaatsen. Zo hoef je deze niet in huis op te slaan!

Door tuinmeubelen bij Fonteyn.nl te shoppen, hoef je hier de deur niet voor uit. In het grote online assortiment van deze tuinwinkel vind je altijd een bank of stoel, die past bij jouw tuin! Bij tuinmeubelen is het belangrijk dat ze je comfort bieden en dat ze qua formaat passen bij je balkon, terras of tuinhuis. Aan welk type tuinmeubels geef jij de voorkeur?

Maak gebruik van een veranda in de tuin
Naast de voordelen die een tuinhuis je biedt, kan ook een veranda het overwegen waard zijn. Net als het tuinhuis biedt ook een veranda onderdak tijdens een zomers buitje! Het voordeel is echter dat de wind door de veranda blijft blazen. Zo wordt het onder de veranda veel minder warm, dan in een tuinhuis. Tegelijkertijd kan dit tijdens de lente een nadeel zijn. De koude wind maakt het soms net te fris om al naar buiten te gaan. Zelfs onder een veranda!

Vuurtafel op de veranda plaatsen
Je lost dit eventueel op door een vuurtafel te gebruiken. De vuurtafel geeft ontzettend veel warmte af en kan veilig gebruikt worden onder een houten veranda. Vaak wordt bij een vuurtafel geen hout gebruikt, maar een combinatie van kooltjes en gas. Buiten het feit dat een vuurtafel je veranda verwarmt, zorgt het ook voor meer sfeer.

Geniet van een sauna of jacuzzi in de lente
Een derde optie om ook in de lente van de tuin te kunnen genieten, is het gebruik van een sauna of jacuzzi. Het warme water in de jacuzzi maakt dat je hier het hele jaar door gebruik van kan maken. Zorg er wel voor dat je de jacuzzi netjes afdekt, zodat de onderdelen hiervan niet te snel slijten.

2020-01-22T12:39:00+02:0021 januari 2020|Nieuws|