Jungletuin Tuingoed Foltz

//Jungletuin Tuingoed Foltz

Jungletuin Tuingoed Foltz

Majestueuze bananen, boomvarens, mammoetblad en olifantsoren. Imposante bladeren, soms in spectaculaire kleuren. Je waant je in een tropisch oord, ver van de westerse wereld. Je bevindt je echter in het Oost-Groningse Meeden, waar Bob Foltz en Andries Bierling op hun kwekerij Tuingoed Foltz in 2016 een jungletuin aanlegden. Andries legt uit hoe je in ons klimaat een tuin kunt creëren met een exotische uitstraling.

Bob Foltz en Andries Bierling kochten in 1999 een oude Groninger boerderij met 4 hectare weiland. Hier wilden ze hun droom realiseren: een vaste-plantenkwekerij met tuinen. In de loop der jaren groeide Tuingoed Foltz uit tot een waar lustoord en trekpleister voor veel plantenliefhebbers. Naast de Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea en een brede collectie vaste planten legden beide mannen zich de afgelopen jaren steeds meer toe op het verzamelen van bijzondere schaduwplanten en al dan niet winterharde exoten. Veel van die laatste vonden hun plek in de jungletuin die sinds 2016 ieder jaar wordt uitgebreid. Een kunstmatig beekje kronkelt er als een kleine Amazone doorheen.

Het hele verhaal lezen? Hier vindt u alle winkels waar het magazine verkocht wordt in Nederland en België: www.tijdschriftdetuin.nl/verkooppunten/ Of neem een abonnement a € 39,95 per jaar (NL) en kies uit de volgende cadeaus: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk

2019-06-12T11:27:20+02:0012 juni 2019|Nieuws|