Kasteeltuinen Arcen

//Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen

Veel van de bloemen in het park staan prachtig in bloei; geniet onder andere van de rozen in het Rosarium, hortensia’s bij de Bergtuin en canna’s in de Oosterse Watertuin. Tijdens warme, zonnige dagen biedt het park genoeg schaduwrijke plekjes waar u rustig op een bankje of op uw gemak in de schaduw kunt zitten.

Extra activiteiten voor kinderen
In de maanden juli en augustus zijn er, dagelijks tussen 12.00 en 16.00 uur, extra activiteiten; ridderschild ontwerpen, bijenhotel bouwen of onder begeleiding water- en bodemdiertjes zoeken. Ook kunnen kinderen zich vermaken met een gratis speurtocht, een prachtig aangelegde 21-holes midgetgolfbaan, spannende grotten en kletterende watervallen, spelen aan het speelstrand met trekvlot of de dieren in de Aaiweide bezoeken. Extra leuk: in de maanden juli en augustus is er een speciale actie en mag bij iedere betalende volwassene of seizoenkaarthouder één kind tot en met 17 jaar gratis mee!

t/m 12-8-2018 | Expositie: Meesterwerken uit de mechanische muziekwereld!
Op de 2e etage van ons Kasteel zijn meer dan 30 muziekinstrumenten uit de 19e tot begin 20e eeuw te bewonderen en uiteraard ook te beluisteren. Laat u verassen door de wondere wereld van mechanische, zelfspelende muziekinstrumenten zoals pianola’s, orchestrions, reproductie piano’s, speeldozen, draaiorgels en grammofoons.

Zaterdagavond 21 juli 2018 | Theaterfestival Cirque de la Lune
Tijdens de avondopenstelling Cirque de la Lune, zijn verschillende nationale en internationale acts de hele avond te bewonderen op verrassende locaties in de tuinen. Als om 19:00 uur de poorten open gaan komt u op uw wandeling door een deel van de tuinen steltenlopers, acrobaten, jongleurs, een cabaretier, comédiennes en muzikanten tegen. Aan het einde van de avond, omstreeks 23:15 uur, wordt toegewerkt naar een zinderende finale en zal Vuurcompagnie ‘Eyeburn’ het theaterfestival op spectaculaire wijze afsluiten.

28 en 29 juli 2018 | Kunstweekend
Maak tijdens het Kunstweekend een wandeling vol groen- en kunstbeleving. Tientallen kunstenaars zijn op bijzondere plekken in ons park aan het werk en Kasteeltuinen Arcen fungeert als een open atelier. Schilderijen, tekenkunst, beeldhouwwerken maar ook is er glaskunst, poëzie en muziek.

www.kasteeltuinen.nl/nl/evenementen

2018-07-12T10:15:04+02:0012 juli 2018|Nieuws|