Kasteeltuinen van Middachten

//Kasteeltuinen van Middachten

Kasteeltuinen van Middachten

Na een periode van winterrust zijn de kasteeltuinen van Landgoed Middachten in De Steeg weer te bezoeken vanaf 15 mei 2019. Het is een heerlijke plek om rond te dwalen en even de tijd te vergeten. In mei staan verschillende soorten en kleuren azalea’s in volle bloei, evenals de vele rododendrons. Maar ook de maanden erna liggen de tuinen er prachtig bij. De tuinen van Versailles waren de inspiratiebron voor de tuinen van Middachten. Later zijn de tuinen beperkt aangepast aan de mode van de Engelse landschapstuin. In 1983 zijn ze gerestaureerd en verdeeld in ‘groene kamers’. Te zien zijn onder andere een rozentuin met 60 verschillende klim- en struikrozen, een geurende kruidentuin, een openluchttheater met coulissen van taxushagen en een oranjerietuin met kuipplanten. Ook staan er bijzondere, oude bomen zoals een ginkgo, een libanon ceder en een treurkastanje.

Plek van vermaak
Tuinen zijn van oudsher plekken voor vermaak. Ook op Middachten kunnen in de tuinen verschillende sporten worden beoefend. Er bevindt zich een grastennisbaan met een bijzonder latwerk in rococostijl eromheen. En op het veld ernaast kan een partijtje croquet gespeeld worden.

Tot rust komen in de oranjerie
In de kasteeltuinen staat een oranjerie. Deze wordt nog steeds gebruikt voor het vorstvrij bewaren van de kuipplanten in de winter. Vanaf 1 juni staan de planten buiten en is de oranjerie omgetoverd tot ontvangstruimte met theeschenkerij. Het is een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van een kop koffie/thee en een versnapering.

De kasteeltuinen van Middachten zijn geopend van 15 mei t/m 30 september 2019, zondag t/m vrijdag, 10.30-16.30 uur. Op alle zondagen in juli en augustus kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een rondleiding om 13.30 uur. Entree: € 6,00 p.p., kinderen tot 12 jr. gratis. Jaarrond zijn ook rondleidingen op aanvraag mogelijk, voor groepen vanaf 15 personen. Adres: Middachten is gelegen in het dorp De Steeg, vlakbij Arnhem. Navigatieadvies: Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Breng, lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden. Meer info: www.middachten.nl

2019-05-14T16:38:25+02:0014 mei 2019|Nieuws|