Kleurrijk najaar in Arcen

//Kleurrijk najaar in Arcen

Kleurrijk najaar in Arcen

Alle seizoenen hebben hun eigen charme in Kasteeltuinen Arcen, maar dat geldt zeker ook voor de herfst. Dit najaar is er nog veel te beleven in het Arcense bloemen- en plantenpark. Tijdens Herfstig! zijn er extra kleurrijke herfstaccenten in het park te bewonderen. Een bezoek aan Herfstig! overdag kan gecombineerd worden met een avondbezoek aan het park tijdens het Lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Meer dan ooit smelten de tuincreaties samen met de lichtkunst. Dit jaar zal het lichtkunstfestival zelfs ruim twee weken duren. Gedurende de herfstvakantie zijn er daarnaast leuke extra activiteiten voor kinderen. Kortom, vier de herfst in Kasteeltuinen Arcen!

Sfeervolle herfsttuinen
Het kleurrijke planten- en bloemenspektakel Herfstig! (3 oktober t/m 1 november) toont ook dit jaar weer de pracht van de herfst. De natuur in Kasteeltuinen Arcen ondergaat een ware transformatie van fris groen naar fel geel, gloeiend oranje tot dieprood. Tijdens Herfstig! wordt deze natuurlijke kleurenpracht benadrukt met extra herfstaccenten aan het park. Duizenden bolchrysanten, heideplanten, calluna’s en pompoenen in de mooiste bloemwerken geven die typische gezellige herfstsfeer. Voor Herfstig! is regionale samenwerking gezocht om kwekers uit de regio een podium te bieden. Kientzler, Croyse Loop, Eurofleurs, Gevers Planten, Neervenplant, Debo-plant en Custers plants leveren diverse kamer- en tuinplanten. Nieuw dit jaar is de samenwerking met Paletti growers en stad Kevelaer (Duitsland). Paletti growers is een vereniging van kwekers van tuin- en kamerplanten waarbij vele kwekers uit Brabant, Limburg en Duitsland zijn aangesloten. Dit jaar is tevens een samenwerking met de stad Kevelaer aangegaan. Mede door stad Kevelaer ontstaan in het park grote bolvormige bloemwerkcomposities bestaande uit meer dan 1500 planten.

Kleurenpracht in de avonduren
In de herfst, van 9 tot en met 25 oktober, vindt het spetterende Lichtkunstfestival Enchanted Gardens weer plaats in Kasteeltuinen Arcen. In de avonduren (van 19:00 tot 23.00 uur) lopen bezoekers een verlichte route over het park waarbij ze verrast worden door spectaculaire lichtkunst in de tuinen. De combinatie van de lichtkunst én het mooie natuurlijke decor van Kasteeltuinen Arcen zorgt voor een bijzondere en niet te missen ervaring voor jong en oud.

Extra activiteiten in de herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie is er ook voor de kinderen volop plezier te beleven! Kinderen ontdekken het park met een leuke speurtocht, ravotten op het speelstrand met trekvlot, voeren de dieren in de aaiweide of spelen een wedstrijdje midgetgolf op de avontuurlijk aangelegde baan. Op donderdag 22 en zaterdag 24 oktober komt bovendien BieBies bus langs met een leuke voorleesactiviteit! De BieBies bus (initiatief van Openbare bibliotheek Venlo) zit boordevol leuke ideetjes, boekjes, activiteiten en spelletjes. Laat je kind de taal ontdekken door middel van samen (voor)lezen, zingen, rijmen en vertellen. Verder is er de gehele herfstvakantie in Kasteeltuinen Arcen een leuke kleurplaat van het kasteel aanwezig, waar natuurlijk leuke prijzen mee te winnen zijn!

Maatregelen vanwege coronavirus
De veiligheid van bezoekers en medewerkers van Kasteeltuinen Arcen staat voorop. In het 32 hectare groot park is rekening gehouden met het behouden van ruime afstand. Het park limiteert onder meer het aantal bezoekers en het vooraf boeken van een ticket op datum is verplicht. Daarnaast is er tijdens de evenementen een vaste wandelroute opgesteld. Voor een volledig overzicht van de maatregelen, bekijk www.kasteeltuinen.nl.

Over Kasteeltuinen Arcen
In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de-eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2020 door Land van ANWB wederom uitgeroepen tot Leukste uitje van Limburg! Kasteeltuinen Arcen is dit seizoen nog t/m 1 november 2020 geopend.

2020-10-14T10:37:18+02:0014 oktober 2020|Nieuws|