La Fête de Jardins & Loisirs

//La Fête de Jardins & Loisirs

La Fête de Jardins & Loisirs

Zin in een dagje uit met het hele gezin? Tegelijkertijd wat inkopen voor de tuin doen? Het kan op het tuinevenement ‘La Fête de Jardins & Loisirs’ op het provinciaal domein Chevetogne. Een honderdtal exposanten tonen je graag hun allernieuwste producten en trends. Volg één van de boeiende tuinlezingen en ravot met de kids in een van de vele speeltuinen op het domein.

Op donderdag 30 mei 2019 vindt de 16de editie van La Fête de Jardins & Loisirs plaats, een tuinevenement voor klein en groot. Zo’n honderd standhouders zullen er hun kwalitatief hoogstaande producten voor de tuin en het buitenleven aanbieden.

Liefhebbers kunnen luisteren naar boeiende infosessies die groenspecialist Luc Noël en Julie Michiels (landschapsarchitecte & vrijwilligster bij Natagora) gedurende de hele dag zullen brengen:

11:00 uur: Julie Michiels: Nodig biodiversiteit uit in uw tuin
12:00 uur: Luc Noël: De tuinen van de toekomst
13:00 uur: Julie Michiels: Nodig biodiversiteit uit in uw tuin
14:00 uur: Luc Noël: Uw zorgen in de tuin
15:00 uur: Luc Noël: De beste tips voor een weelderige moestuin

Om 14 uur zal Isabelle Olikier-Luyten ook een demonstratie geven over boeketten en florale arrangementen met bloemen en bladeren uit de tuin. Ze de link tonen tussen boeketten maken en mixed-borders. Al ruim 10 jaar deelt ze dagelijks haar tuinbelevenissen in een blog genaamd ‘A Little Bit of Paradise. Gepassioneerd door rozen heeft ze al drie boeken geschreven: “Roses”, “Des Compagnes pour mes roses” en “Les Bouquets d’Isabelle”. Droom je ervan zelf boeketten te maken, de tafel te decoreren of simpelweg je interieur op te fleuren met bloemen uit je tuin? Neem dan deel aan deze florale demonstratie waarbij Isabelle al haar geheimen onthult.

Bloemenpracht
De bezoekers worden op La Fête de Jardins & Loisirs in de bloemetjes gezet.
Het prachtig gerenoveerde kasteel wordt gedecoreerd met mooie bloemencreaties van floristen Marc Noël en Sofia Tavarez die rond het thema vreugde werken. Vreugde is een van de vier grootste universele emoties die de natuur ons heeft gegeven. Met het aankomende seizoen en het mooie weer voelen we een plezier om buiten te zijn en tijd met vrienden door te brengen. En dit willen Marc en Sofia ook in hun creaties tonen. Het wordt een spel van kleuren, vormen en licht waarin je wordt meegenomen in een wereld vol vreugde.

In de expobox wordt een pop-up bloemenwinkel gemaakt, waarin we de 3 werelden van ontwerpers Arnauld Delheille (een jong talent dat een jaar geleden zijn winkel “l’Atelier” opende in Bois-de-Villers (vlak naast Namen), Céline Moureau (bloemsierkunstenaar en blogger) en Laurence Orban (pas afgestudeerd in bloemsierkunst) vinden, evenals het boek “l’Atelier” van Arnauld Delheille waarvan ze co schrijvers zijn. Je kan er originele en inspirerende composities vinden evenals creaties uit het boek. Omdat het vooral 3 hele goede vrienden zijn word je verwelkomd in een vriendelijke en warme sfeer.

Cactusliefhebber?
Cactusclub Peyote komt met een 15 leden naar La Fête de Jardins & Loisirs! Zij zullen gedurende de hele dag verschillende demonstraties geven over hun club en cactussen/vetplanten. Heb je vragen? Stel ze gerust aan één van de leden. Bovendien kan je er ook nog de leukste cactussen en vetplantjes kopen.

Provinciaal domein Chevetogne
Chevetogne is gelegen in één van de mooiste heuvellandschappen van de provincie Namen (tussen Rochefort en Ciney) en daarom alleen al een uitgelezen bestemming om een bijzonder aangename dag door te brengen in het gezelschap van familie en vrienden. Dit domein van om en bij de 550 hectare, is een ode aan de natuur en de tuinen. Ontdek de landschapstuin, de woodland garden, de haagbeukenlaan, de Hervé Bazin-tuin, de geneeskrachtige plantentuin, de braamstruikentuin…
Buiten een gezellige wandeling in deze tuinen kan je er ook tennissen, basketballen, voetballen, minigolfen, kanovaren… Voor de romantische zielen zijn er leuke boottochtjes. Een ideale bestemming voor daguitstappen en weekends dus!

Le Jardinier en Herbe
Om het tuinieren bij kinderen aan te moedigen is er een wedstrijd voor kinderen tussen 8-12 jaar. Ze zullen verschillende proeven moeten afleggen zoals praktische testen (proeven, ruiken, een plantje verpotten) maar ook theoretische testen. Tevens zal er een creativiteitstest aan verbonden zijn. Kinderen die een originele manier bedenken om er als tuinman of tuinvrouw op-en-top uit te zien kunnen prachtige prijzen winnen.

Visual La Fête de Jardins & Loisirs.NL.

Het NEM
NEM staat voor het Nature Extraordinary Museum, een museum dat net ietsje anders is en waar de bezoekers, door middel van pedagogische workshops, de natuur kunnen leren begrijpen en met haar in dialoog treden. De thema’s van de verschillende workshops zijn: angst voor de natuur, een verrassende workshop over kikkers en de biodiversiteit. In deze workshops maakt men gebruik van trome-l’oeil, opmerkelijk realistische maquettes, een film, ….om de zaken te illustreren

Kinderparadijs
Aan de allerkleinsten werd ook gedacht. Er staan voldoende activiteiten op het programma en het domein is voorzien van een 150 ha ludieke zones met 10 spectaculaire speeltuinen. De speelpleinen van het park verkennen alle eeuwige mythes van de kinderjaren: het “Ros Beiaard”, de “Robin Hood Hutjes”, het “Strand van Robinson Crusoé”, de piratenwereld, ridderwereld, de wonderbaarlijke wereld van sprookjes en legenden. De kleinsten onder ons zullen zich dus zeker niet vervelen.

Leuke prijzen te winnen
Na een heerlijke dag, ga je vast niet met lege handen naar huis. Er zijn immers heel wat leuke prijzen te winnen!

PRAKTISCHE INFORMATIE
Provinciaal Domein Chevetogne, 5590 Chevetogne
E 411 Namen – Luxemburg, afrit 22
Donerdag 30 mei 2019 van 10 – 18 uur
Inkom: € 10 – Kinderen < 6 jaar gratis
Catering- en picknickfaciliteiten
Gratis kinderanimatie
Gratis parking
www.lafetedejardinsetloisirs.be

2019-04-05T16:43:11+02:0021 mei 2019|Nieuws|