Tijdschrift voor de echte tuin- en groenliefhebber

Nieuws

Landschapstuin Hofstede Het Holt

In een afwisselend landschap in de zogenaamde “Landgoederenzone” ligt de tuin van Hofstede Het Holt. De tuin van Hofstede Het Holt is een echte landschapstuin met een oppervlakte van ongeveer 15.000m2. Het geheel ligt rond een oude boerderij die stamt uit 1783. Er is een uitgezette route met informatiebordjes die u door de gehele tuin voert. Het ontwerp en aanleg van deze tuin is uitgevoerd door de eigenaren die tevens voor het dagelijks onderhoud zorg dragen. De zorgvuldig gekozen beplanting is in harmonie met de omgeving. U zult verrast worden door de afwisseling in de tuin. Zo zijn er meanderende bloemborders op kleur, een kruidentuin, een natuurlijke vijver omgeven door knotwilgen, een laantje met oude rassen hoogstam fruitbomen en een wilde bloemen weide. Er zijn genoeg zitjes aanwezig om van de tuin en het omliggende landschap te genieten.

Aan het einde van uw rondgang hebt u de mogelijkheid om op ons tuinterras grenzend aan de wilde bloemenweide van een kopje koffie of thee te genieten, eventueel met iets lekkers erbij.

Wij stellen onze tuin open op de volgende data:
12 en 13 augustus
2 en 3 september

Op 2 & 3 september maakt Landschapstuin Hofstede Het Holt deel uit van de tuinen ronde: “Lint van tuinen langs de IJsselvallei”. Deze tuinen ronde is onderdeel van de IJssel Biënnale 2017. De volgende tuinen doen ook aan deze ronde mee:
Tuinen De Roode Hoeve (Nijbroek)
De verborgen tuinen van Bert Loman (Voorst)
Beeldentuin De Schoppert (Hattem)
De Buitenhof (Epe)

Openingstijden: 11.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs is € 4,00. per persoon.

Groepen (vanaf 10 personen) zijn ook buiten de vastgestelde openingsdagen op afspraak bij ons welkom. Tevens kunt u als groep van minimaal 10 personen ook weer gebruik maken van de meerdere eendaagse tuin-arrangementen , dit in samenwerking met andere tuinen en kwekers in de regio.U kunt via onze website de diverse arrangementen downloaden; www.hofstedehetholt.nl/tuin

De arrangementen zijn te boeken in de maanden juni, juli en augustus. Dit voor groepen van minimaal 10 personen. U bent van harte welkom om van onze prachtige omgeving te genieten!

Voor meer informatie, reserveringen en kosten van de arrangementen kunt u zich wenden tot:

Marion Kloppert
Landschapstuin Hofstede Het Holt
Spankerenseweg 55
6974LB Leuvenheim (Gem. Brummen)
Mob: 06-46116804
Tel: 0313 419071
info@hofstedehetholt.nl
www.hofstedehetholt.nl/tuin

Recommended