Maak kennis met: Sparq Tuinen

//Maak kennis met: Sparq Tuinen

Maak kennis met: Sparq Tuinen

Stoop Tuinaanleg heet vanaf 1 augustus Sparq Tuinen. Samen met de vernieuwde uitstraling zal de nieuwe naam gaan zorgen voor een nog grotere naamsbekendheid en een duidelijke positionering van het bedrijf. Sparq is een combinatie van tuinarchitectuur en ontwerprealisaties. Sparq Tuinen groeit, in navolging van de ingezette koers onder de naam Stoop Tuinen, uit tot een begrip van schitterende tuinen.

Sparq Tuinen, ontwerpbureau met visie
Tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar en Marco Smets vormen een perfect geoliede groene tandem. Door hun feilloze uitvoeringen en veel kennis van beplanting, evolueerde Stoop Tuinen tot een volwaardig hoveniersbedrijf. Tuinbezitters doen graag een beroep op dit team dat geapprecieerd wordt voor zowel de creativiteit als een hoge standaard wat kwaliteit betreft. Stoop Tuinen is ondertussen al jaren een begrip op het gebied van buitenruimtes. Het bedrijf in Nuenen, sinds 2018 aan het roer Gert-Jan Schouwenaar en Marco Smets, is uitgegroeid tot een erkend, vakbekwaam hoveniersbedrijf en ontwerpbureau voor tuinen en landschappen. Met ondertussen 10 werknemers, en daarnaast nog een aantal vaste onderaannemers, garanderen ze zowel originaliteit en kwaliteit als een prima service.

“Het was een logische stap om voor een nieuwe naam te kiezen voor ons bedrijf”, zo vertelt Marco Smets. “Onze filosofie komt niet voort uit één persoon, maar het DNA zit in iedere werknemer”. De naam ‘Sparq’ is een knipoog naar het eureka-moment; hét geniale idee voor een tuin dat als een komeet te binnen schiet. “Met een Sparq Tuin weet je wat je krijgt. Dat is waardoor mensen ons kennen en de reden dat ze bij ons aan tafel komen”, aldus algemeen directeur en tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar. Strak vormgeven, weelderig invullen – zo ziet Sparq Tuinen de kern van zijn filosofie. De stijl? “Sparq Tuinen zijn spraakmakend, speels chic en worden gekenmerkt door divers materiaalgebruik. Design en kwaliteit hoog in het vaandel. Strakke borders afgewisseld met weelderig groen. Sparq gaat niet voor eenvoudig. Of saai. Sparq verrast”. En of Sparq dit doet!

Over Gert-Jan Schouwenaar
Oog voor detail en zin voor perfectie kenmerken het oeuvre van tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar. Een ‘groenman’ in hart en nieren, tekent dan ook tuinen met een sterke structuur en uitbundige beplanting. Een beetje in de geest van Mien Ruys, een van de invloedrijkste tuinontwerpers van de afgelopen eeuw. Gert-Jan zorgt met zijn ontwerpen altijd voor maatwerk. “Een mooie tuin begint bij een goed plan. Een goed plan berust op drie pijlers: het eisenpakket van de opdrachtgever, de omgeving en architectuur van het woonhuis en de toevoeging van de tuin- en landschapsarchitect. Als wij niets extra’s toevoegen dan heeft de opdrachtgever ons niet nodig. Zo moet iedere tuin een persoonlijke touch krijgen. Vaak denkt men in Nederland enkel aan functionele dingen. Dan stel ik de vraag: mag die tuin ook mooi zijn? Natuurlijk moet die mooi zijn. Het functionele daar komen we wel uit, daar is altijd een oplossing voor te vinden. Ik vind dat de vormgeving – of noem het de lay-out – van een tuin wel twintig jaar moet meegaan. Je mag wel een nieuwe trend in de tuin terugzien onder de vorm van een nieuwe parasol, een stel kussens of een andere beplanting in de potten. De vorm en de structuur van een tuin moeten echter tijdloos zijn”. www.sparqtuinen.nl

2021-07-26T14:56:09+02:0026 juli 2021|Nieuws|