Maak van je tuin een laboratorium

//Maak van je tuin een laboratorium

Maak van je tuin een laboratorium

‘Plantchemie’ is voor de doe-het-zelf-tuinier die houdt van experimenteren en graag gebruik maakt van de natuurlijke kringloop in de tuin. Meng je eigen compost en potgrond, brouw gier, maak antislakkenspray, allesreiniger of zalf tegen jeuk. Je maakt dus je eigen milieuvriendelijke huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. In dit boek vind je volop inspiratie voor de moestuin, bloementuin eetbare tuin, voedselbos of vaste plantentuin.

plantchemie Katja Staring

Met de recepten, tips en projecten in ‘Plantchemie’ kun je gaan mengen, schenken, verdunnen, extraheren, zuurgraden meten, verbinden, hydrateren en oplossen.

Bodem
Je maakt je eigen plantaardige mest, compost, potgrond of bodemverbeteraar. Met die brouwsels worden je planten bloemrijker en je groenten groter en lekkerder. Je hoeft geen dubieuze middeltjes in de winkel aan te schaffen en beperkt afval.

Plantenverzorging
Een natuurlijke tuin is een schatkamer aan ingrediënten om je tuin nog mooier te maken. In dit praktische boek verklappen we je de geheimen van de werkzame stoffen in je tuinplanten. Met chemie uit eigen tuin kun je op een natuurlijke manier je planten voeden, plagen bestrijden, slim zaaien en vermeerderen.

Toepassingen in huis
Haal de kracht uit de tuin ook in huis met duurzame toepassingen voor badkamer, keuken of de huisapotheek. Maak bijvoorbeeld biologische kleurstof, allesreiniger of aftersun.

Katja Staring publiceert over groene onderwerpen als journalist, blogger, fotograaf en Instagrammer @DailyGreenspiration. Voor KNNV Uitgeverij schreef zij ‘Avontuurlijk tuinieren’ (2019), ‘Maak je eigen jungle’ (2020) en Plantchemie (2021).

Titel Plantchemie – Maak van je tuin een laboratorium
Auteur Katja Staring
Uitgever KNNV Uitgeverij
Uitvoering 17 x 21 cm, 112 p, gebonden, full colour
ISBN 9789050118187
Prijs € 19,95

www.knnvuitgeverij.nl/artikel/plantchemie.html

Neem nu een abonnement en ontvang en exemplaar: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk

2021-07-21T14:45:37+02:0021 juli 2021|Nieuws|