Makino Memorial Garden & Museum

//Makino Memorial Garden & Museum

Makino Memorial Garden & Museum

Botanicus Tomitaro Makino (1862-1957) ontdekte en benoemde in de de 94 jaar van zijn leven hij meer dan 1.500 in Japan inheemse soorten. In een groene oase worden zijn herinneringen levend gehouden.

Voor de spoorweg het dorp met Tokio verbond was Oizumi een rustig boerendorpje. Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde het zich tot de wieg van de Japanse animatiefilms, na de vestiging van de eerste animatie-filmstudio van het land. Veel animatiekunstenaars woonden in de omgeving. Inmiddels is het dorpje compleet opgeslokt in de drukke metropool en is het een dichtbevolkt woongebied. En toch, wie zo’n 300 meter in zuidelijke richting loopt vanaf het station, vervolgens naar rechts afslaat over een smal zijpad, wordt ineens verwelkomd door een dichte groene oase. In het oude Japan werd Tokio de regio Musashi genoemd. Het westelijke deel, bekend als ’Musashino’ (no = veld), bestond uit afwisselend loofbos en grasland. Makino Memorial Garden & Museum is een kleine enclave van het oude Musashino. De plek vertelt bezoekers de geschiedenis van het oude bos en van de man die zichzelf ’een plantaardige ziel’ noemde. Dit was het woonhuis van botanicus Tomitaro Makino (1862-1957). Zijn familie en hij verhuisden hierheen in 1926, drie jaar nadat de krachtige Kanto-aardbeving ernstige schade had toegebracht aan Tokio. Zijn vrouw Sueko zocht een veilige plaats voor het privé-herbarium van haar echtgenoot, groot genoeg om zijn droomtuin te realiseren. Sinds 1958, een jaar na zijn dood, is het domein van 2.576 vierkante meter omgevormd tot een openbaar toegankelijk museum.

Het hele verhaal lezen? Hier vindt u alle winkels waar het magazine verkocht wordt in Nederland en België: www.tijdschriftdetuin.nl/verkooppunten/ Of neem een abonnement a € 39,95 per jaar (NL) en kies uit de volgende cadeaus: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk

2019-11-06T16:39:40+02:006 november 2019|Nieuws|