Nieuw boek: Planten van hier

//Nieuw boek: Planten van hier

Nieuw boek: Planten van hier

Praktijkboek voor een duurzame leefomgeving met inheemse flora

Maar liefst 40% van onze wilde planten wordt bedreigd (Rode Lijst) en van alle graslanden is nu nog maar zo’n 2% tot 3% bloemrijk! In 30 jaar de hoeveelheid insecten met meer dan 75% is afgenomen. Allerhoogste tijd om te investeren in een duurzaam landschap!

Hoe maken we onze leefomgeving duurzamer en bloemrijker? ‘Planten van hier’ bundelt actuele kennis en inspiratie rondom onze inheemse flora en toont overtuigend de voordelen van een groen landschap: voor onszelf, de biodiversiteit en onze economie. Het boek biedt veel inspiratie en concrete voorbeelden: een praktische handleiding, zowel voor burgers, professionals en grondeigenaren, om de eigen omgeving bloemrijk te maken. Klik hier voor het inkijkexemplaar

Die ecologische rijkdom van het Nederlandse landschap is de laatste decennia steeds meer onder druk komen te staan. Intensieve landbouw, verstedelijking en meer infrastructuur drukken een steeds groter stempel op onze flora en fauna. Soorten verdwijnen in rap tempo. Tegelijkertijd zien we dat waar natuur wordt beschermd en hersteld, soorten ook weer relatief snel kunnen terugkeren.

Het nieuwe en rijk geïllustreerde boek ‘Planten van hier’ toont overtuigend de voordelen van een gevarieerd en natuurrijk groen landschap: voor de biodiversiteit, voor onszelf en zelfs voor onze economie. Het beschrijft de praktijk van het aanleggen en beheren van kruidenrijke vegetaties en bijzondere initiatieven om inheemse flora voor de toekomst te bewaren, zoals in kruidenrijke bermen en dijken, bloementuinen, fleurige binnensteden en bedrijfsterreinen. Er worden 50 soorten wilde planten beschreven in hun relatie tot hun omgeving en in het bijzonder met insecten. Ook de verbinding met de mens wordt zichtbaar gemaakt.

‘Planten van hier’ is rijk geïllustreerd met meer dan 700 foto’s en biedt veel inspiratie en concrete voorbeelden. Het is een praktische handleiding, zowel voor burgers, vakmensen en grondeigenaren, om de eigen omgeving bloemrijk te maken.

Het boek is geschreven door specialisten van organisaties als NL Bloeit!, Cruydt-Hoeck, Heem, Het Levend Archief, EURECO, Science4Nature, de Vlinderstichting en de universiteiten van Wageningen (Wageningen Environmental Research) en Nijmegen (Radboud).

Hoofdauteur Henny Ketelaar is oprichter van het bedrijf Bronnen – Centrum voor de verspreiding van oorspronkelijk inheemse houtige gewassen. Nu is hij bestuurslid van Stichting NL Bloeit! Eerder schreef hij Bomen en struiken van hier.

Planten van hier – Praktijkboek voor een duurzame leefomgeving met inheemse flora
Auteur: Henny Ketelaar
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: hardcover, full colour, 264 p., rijk geïllustreerd met meer dan 700 foto’s
Formaat: 29,7 x 22 cm
ISBN: 9789050116695
Prijs:€ 27,95

Verkrijgbaar in de boekhandel en via www.knnvuitgeverij.nl

Neem nu een abonnement en ontvang een exemplaar zie: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk/

2018-12-05T18:33:40+02:006 december 2018|Nieuws|