Nieuwe nestkasten voor de huismus

//Nieuwe nestkasten voor de huismus

Nieuwe nestkasten voor de huismus

Deze nestkast is ideaal als broedplaats voor huismussen, maar ook ringmussen en mezen maken er gebruik van. Huismussen kunnen in kolonies broeden. Het plaatsen van meerdere nestkasten bij elkaar is dus aan te raden.

De nestkast is gemaakt van Dura Green Wood (thermisch gemodificeerd hout) met een dikte van 15mm, het hout (in dit geval vuren) is onder hoge temperatuur behandeld. Door deze methode wordt het vocht onttrokken uit het hout en wordt dit zeer duurzaam. Dura Green Wood wordt niet beïnvloed door veranderingen in vochtigheid en temperatuur, dus het gaat langer mee dan een standaard nestkast. De kast is niet met verf of olie behandeld en zal na verloop van tijd iets grijzer worden in kleur (bij levering donkerbruin met houtnerf). Alle metalen delen zijn van roestvrij staal.

Plaatsing
De nestkast is eenvoudig te monteren door eerst een bout in de muur te bevestigen waaraan de kast opgehangen kan worden. Vervolgens wordt deze gefixeerd met een bout aan beide zijden van de kast. Alle gaten zijn voorgeboord en bevestigingsmaterialen (roestvrij staal) meegeleverd.

De nestkast bij voorkeur plaatsen aan de gevel van een pand onder een dakrand of goot. Vrij aan de gevel kan ook, hierbij minimaal 3 meter hoogte aanhouden. Nestkast niet met de invliegopening naar het zuid/westen plaatsen, en zorg ervoor dat de nestkast niet de hele dag in de zon hangt. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

Onderhoud
De nestkast kunt u één keer per jaar schoonmaken als de jongen zijn uitgevlogen, hiervoor draait u de haak van het deurtje aan de linkerzijde één slag, vervolgens kunt u het deurtje openen. Indien een tweede broedsel volgt moet de nestkast in het late najaar als er (nacht)vorst is geweest nogmaals schoongemaakt worden. Wij adviseren om jaarlijks ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging te controleren.

Verkoopprijs (inclusief btw): € 39,95
www.vivarapro.nl/TW-MU-01-Nestkast-Mus

2019-06-12T11:10:12+02:0012 juni 2019|Nieuws|