Online onkruid cursus

//Online onkruid cursus

Online onkruid cursus

Krijg je onkruid onder controle zonder gif. Ja….. dan heb ik tegels weggehaald, bij-vriendelijke planten geplant en me voorgenomen om geen gif meer in mijn tuin te gebruiken en dan komt het: onkruid! Waar komt het vandaan? Wat kan ik ermee en hoe kom ik eraf?

Om deze tuineigenaren te helpen heeft Suze Peters een online basiscursus onkruid gemaakt. Een praktische cursus waar je de nuttige kanten van het onkruid in je tuin leert kennen en waar je tegelijk ook leert hoe je het weg krijgt als je geen gif wilt gebruiken.

Na deze cursus, stap je zonder paniek of stress je tuin in. Je weet waar je op moet letten, plukt hier en daar een blaadje om te proeven en kijkt met aandacht naar alles wat groeit en bloeit. En groeit er ergens iets teveel? Dan weet je hoe je dat het beste weg kunt halen.

Suze Peters, tuinontwerper en auteur van de bestseller Onkruidboek (13.000 exemplaren verkocht) en Plaagdierboek schreef deze online onkruidcursus tijdens de lockdown. ‘Als tuinontwerper kan ik een paar biodiverse paradijsjes maken of ik kan mijn kennis over onkruid en plaagdieren met zoveel mogelijk mensen delen. Ik heb gekozen voor het laatste. De biodiversiteit in Nederland holt hard achteruit. Niet alleen in natuurgebieden, ook in de tuinen. Wat veel mensen niet weten is dat alledaagse onkruiden en plaagdieren een belangrijke rol vervullen in het ‘tuin-ecosysteem’.

In deze cursus leer je de meest voorkomende onkruiden op een speelse manier kennen. Door de planten te bekijken, te voelen, te ruiken en ook te proeven kun je de plant beter onthouden. Daarmee wordt deze laagdrempelige wilde tuinplantencursus leuk om te doen en gaat er een wereld voor je open.

Als cursist krijg je toegang tot een besloten community waarin je andere starters ontmoet en van elkaar leert. Je kunt daar foto’s uploaden en lezen hoe anderen met hun onkruid omgaan. Zo kom je steviger in je schoenen te staan. De docent helpt waar nodig is. www.onkruidcursus.tuinschool.online/online-basiscursus-onkruid

Leren in je eigen tuin; in je eigen tijd; in je eigen tempo. Helemaal coronaproof!

2021-04-12T17:01:37+02:0012 april 2021|Nieuws|